Kilenkrysset har tecknat ny avtalsperiod med DHL Rosersberg

2019-11-25
DHL Freight, ett av Europas ledande logistikföretag inom vägtransporter har sedan år 2009 haft hyresavtal med Kilenkrysset som innefattar både terminal och kontorsytor i Rosersberg.
Kilenkrysset har nu tecknat ny avtalsperiod med DHL avseende befintlig terminalyta på 9 784 kvm samt tillbyggnation av ytterligare en yta på 6 045 kvm.
Förutom terminalytan på totalt 15 829 kvm innefattar hyresavtalet även en del förbättringsåtgärder i de befintliga lokalerna. Inflyttning i den tillbyggda ytan beräknas ske 1 april 2021.

För mer information, kontakta:

Jan Persson, VD Kilenkrysset AB, Telefon 0707-66 54 04 eller jan.persson@kilenkrysset.se

Ylva Klingvall, Kommunikationschef DHL Freight (Sweden) AB, telefon 070-934 53 67 eller ylva.klingvall@dhl.com


Bernhardssons Möbler är nu en del av möbelkedjan Svenska Hem

2019-10-16

Klassiska Bernhardssons Möbler i Strängnäs är sedan september en del av möbelkedjan Svenska Hem.
- Det svänger fort ibland. I våras skulle Bernhardssons Möbler läggas ner efter 63 års verksamhet. Istället tar vi nu nästa steg i utvecklingen av vårt anrika möbelvaruhus genom att ingå i kedjan Svenska Hem, säger Annika Persson, ny ägare och VD för Svenska Hem Bernhardssons Strängnäs.
Fackhandelskedjan Svenska Hem grundades 1960 och har sitt huvudkontor i Jönköping. Genom Svenska Hem har butikerna ett nära samarbete kring inköp, sortimentsutveckling, marknadsföring, IT, redovisning och lager för kedjans butiker.
- Vi har idag 26 butiker runt om i Sverige, men vi hade ingen butik i södra Mälardalen. Så vi är förstås väldigt glada att Bernhardssons vill ingå i vår gemenskap, säger Markus Chaib, VD för Svenska Hem.

Bernhardssons har sedan starten 1956 satsat på att erbjuda möbler och service av hög kvalitet. Målet är att hjälpa kunderna genom att inspirera dem till att skapa en vacker hemmiljö att längta till. Möbelvaruhuset med sina 8000 kvm är känt för sina inspirerande utställningsmiljöer. Bernhardssons har även en av Sveriges största permanenta utställningar för uterum. De kommer nu även satsa mer på unika kontorsmiljöer.

- Bernhardssons och Svenska Hem passar verkligen perfekt tillsammans. Kvalitet, design och funktion är lika viktigt för dem som det alltid har varit för oss. Vi ser verkligen fram emot att få inspirera våra kunder med ännu fler varumärken och Svenska Hems sortiment, säger Annika Persson.

På Svenska Hem har man också väldigt höga förväntningar på samarbetet.
- Bernharsssons har en underbart engagerad och kunnig personal, och de har verkligen tagit emot oss på Svenska Hem med öppna armar. Vårt samarbete har redan gett oss alla extra energi, menar Markus Chaib.

Inför stora förändringar finns ofta en oro för risken att tappa gamla kunder. Någon sådan oro har man dock inte på Bernhardssons.
- Våra trogna kunder kommer garanterat att känna sig hemma. Vi erbjuder samma höga kvalité och samma goda service som alltid förr. Vi hoppas att Svenska Hem hjälper fler kunder att hitta till oss. Vår ambition är att Svenska Hem Bernhardssons Strängnäs ska vara fylld av ny inspiration med något för alla, säger Annika Persson.


För mer information, vänligen kontakta:


Annika Persson
VD, Kilenkrysset Sweden AB
070-766 53 99
annika.persson@kilenkrysset.se

Markus Chaib
VD, Svenska Hem AB
036-36 89 88
markus.chaib@svenskahem.se


Bockasjö och Kilenkrysset bildar Joint Venture,
bygger 18 000 kvm i Rosersberg

2019-09-16
Fastighetsutvecklingsbolagen Bockasjö AB och Kilenkrysset AB har bildat ett gemensamt ägt bolag som kommer att uppföra en logistikfastighet i Rosersberg, där Kilenkrysset äger mark. Bolaget ägs till lika delar mellan Bockasjö och Kilenkrysset.

Fastigheten kommer att uppföras i Rosersberg invid den existerande kombiterminalen. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om 18 000 kvm och uppförs enligt Green Building standard. Fastigheten kommer att vara inflyttningsklar hösten 2020.

Kilenkrysset äger 7 miljoner kvm på strategiska orter i Mälardalen och Staffanstorp och har ett betydande bestånd av fastigheter i Stockholmsområdet, Mälardalen och Skåne.

Bockasjö är en fastighetsutvecklare inom logistikområdet med ett betydande bestånd av logistikfastigheter belägna i Göteborg och Västra Sverige.

- Vi gläds åt samarbetet med Kilenkrysset säger Joakim Hedin. Jan Persson är en legendar i branschen och har varit förutseende i att förvärva stora markområden på strategiskt placerade orter i Stockholm, Mälardalen och Skåne. Vår styrka är att hitta hyresgäster och bygga bra fastigheter på ett effektivt sätt. Tillsammans är vi en mycket bra kombination. – säger Joakim Hedin VD för Bockasjö AB

- Vi har följt Bockasjö under många år och imponerats över deras skicklighet att få till affärer. De har tagit en betydande del av marknaden och de logistikfastigheter som uppförts under lång tid. Vi befinner oss i en växande marknad med stor efterfrågan på nya ytor, mycket framdrivit av den växande e-handeln. Det här samarbetet är en vinn -vinn – säger Jan Persson VD och ägare till Kilenkrysset koncernen.

För mer information, kontakta:

Joakim Hedin, VD Bockasjö AB, telefon 0705–21 53 00 eller joakim@bsgr.se
Jan Persson, VD Kilenkrysset AB, telefon 0707-66 54 04 eller jan.persson@kilenkrysset.se
Med säte i Borås verkar Bockasjökoncernen inom förvaltning och fastighetsutveckling, inom logistikområdet på strategiska logistikorter i Sverige. Koncernen ägs till lika delar av Joakim Hedin och Paul Frankenius.

Med säte i Strängnäs verkar Kilenkryssetkoncernen inom förvaltning och fastighetsutveckling av kommersiella fastigheter. Koncernen ägs av Jan Persson.Längst fram fr.v:Jan Persson, Joakim Hedin Bakreraden fr.v: Ove Nilsson, Anders Solberg – Kilenkrysset och Linda Persson och Adam Ekdahl - Bockasjö

Kilenkrysset förvärvar Olunda bergtäkt i Knivsta kommun

2019-09-11
Kilenkrysset har den 6/9-2019 undertecknat avtal om köp av ett 30 ha stort markområde beläget strax norr om riksväg 77 i Knivsta kommun.
Markområdet som är en del av fastigheten Olunda 4:1 används utöver bergtäktsverksamheten även för bland annat asfaltstillverkning samt betongtillverkning och ligger i direkt anslutning till Kilenkryssets tidigare förvärvade markområden i Brunnbyområdet.

Det förvärvade området blir ett utmärkt komplement till vårt befintliga markinnehav i Brunnby som planeras för ett framtida verksamhetsområde, förhoppningsvis innehållande både lager, industri, kontor och handel säger Jan Persson, VD och ägare av Kilenkryssetkoncernen.


För ytterligare information, kontakta gärna:
Jan Persson, VD och ägare, tfn: 070-766 54 04

Bernhardssons Möbler lever vidare - Kilenkrysset Sweden tar över

2019-05-15
I februari meddelade ägaren Jan Bernhardsson det smärtsamma beslutet att lägga ner Bernhardssons Möbler efter 63 års verksamhet. Nu kan vi meddela att familjeföretaget lever vidare – den 15 maj 2019 tar Kilenkrysset Sweden över både fastighet och verksamhet.

– Det är en fantastisk fastighet om nära 8000 kvm butik och lager, i ett mycket attraktivt läge i Strängnäs. Självklart blev vi intresserade när vi hörde talas om situationen, berättar Annika Persson, VD för Kilenkrysset Sweden.

Från första kontakt till färdig uppgörelse gick det relativt fort. Båda parter var intresserade av att snabbt komma fram till en fortsättning på Bernhardssons Möblers historia, som inleddes 1956.

– Att ett lokalt företag på det här sättet vill ta över ett annat lokalt företag har bara positiva förtecken. Kilenkrysset är kända för att värna om Strängnäs, och Annika är mycket mån om att få fortsätta erbjuda strängnäsborna samma fina service, säger Jan Bernhardsson, säljare av Bernhardssons Möbler.
Möbelbutiken har en stolt tradition av att erbjuda möbler och service av hög kvalitet, och att värna och vårda relationerna till både kunder och leverantörer.

– Jag har själv varit en trogen kund under många år, och så vill jag att det ska fortsätta vara. Våra kunder ska känna att de alltid kan komma till Bernhardssons när de vill förändra där hemma, säger Annika Persson.

Även om det är en väletablerad verksamhet som har funnits i 63 år som övertas, så finns många idéer och planer inför utvecklingen i framtiden.
Självklart har vi massor vi vill göra, men utgångspunkten är att vi vill utveckla Bernhardssons Möblers fina tradition. Bland annat har lokalerna en enorm utvecklingspotential som vi kommer titta närmare på, men vi kommer skynda långsamt, berättar Annika Persson.
Förutom några naturliga avgångar, kommer personalen att fortsätta inom verksamheten. Några av medarbetarna har arbetat för bolaget i decennier, vars kunskap och erfarenhet nu till allas glädje stannar kvar inom butiken.

– Det är otroligt glädjande att vår fina personal får fortsätta ta hand om strängnäsborna och bibehålla de värdefulla kontakterna med alla leverantörer, säger Jan Bernhardsson.

Bernhardssons Möbler såg dagens ljus i en liten tapetserarverkstad på Tingstugatan 10 där Seth Bernhardsson, Jans pappa, även erbjöd lite försäljning. Sedan dess har fyra generationer Bernhardsson arbetat i verksamheten. Men nu tar en annan familj över. Annika Persson, som tog initiativet till affären, är dotter till entreprenören och grundaren av Kilenkrysset, Jan Persson.

– När jag först meddelade att vi skulle lägga ner, kom kunder in med blommor och ville tacka oss för tiden som varit. Nu hoppas jag att de kommer tillbaka med blommor till Annika, säger Jan Bernhardsson med ett leende.

– Ser man förbi alla kommersiella vinster, känns det bra ända in i hjärtat att detta fina familjeföretag får leva vidare, även om det nu, så att säga, sker i en annan familj. Den känslan ger den här affären en extra bonus, där alla blir vinnare, menar Annika Persson.


För mer information, vänligen kontakta:

Annika Persson
VD, Kilenkrysset Sweden AB
070-766 53 99, annika.persson@kilenkrysset.se

Jan Bernhardsson
Säljare, Bernhardssons Möbler
070-588 87 79, jan@bernhardssons.se


Jan Bernhardsson och Annika Persson

Stor glädje på Kilenkrysset - förvärvar Fogdö skola

2019-03-25
Kilenkrysset har i dag kommit överens med Strängnäs Fastighets AB om att köpa Fogdö Skola.
- Vi känner oerhört starkt för vår hembygd och är stolta över att kunna bidra till bygdens framtid där skolan är en central del av Fogdös fortsatta utveckling, säger Kilenkryssets VD och ägare Jan Persson.

Kilenkrysset och Strängnäs Fastighets AB är överens om en köpeskilling på 6,4 miljoner kronor. Förvärvet måste godkännas av kommunstyrelsen.
Tillträde till fastigheten beräknas ske den 1 juli 2019, i god tid för att Vårfruberga skola ska kunna starta som planerat till höstterminen.

För ytterligare information, kontakta gärna:
Jan Persson, VD och ägare, tfn: 070-766 54 04


Kilenkrysset är en familjeägd företagsgrupp bestående av drygt 100-talet olika bolag. Man äger, bygger och utvecklar markområden i attraktiva lägen med bra kommunikationer och arbetar främst med lager-, kontors- och logistikfastigheter i Mälardalen. Kilenkryssets markinnehav omfattar såväl planlagd mark som mark där planläggning pågår och är också ständigt aktiva förvärvare av ny mark för utveckling. Kilenkrysset bygger för egen förvaltning och strävar alltid efter maximal kvalitet i förhållande till pris. Man bygger direkt till kund och skräddarsyr fastigheterna efter varje kunds unika behov. Hyresgästen är delaktig i processen, vilket i slutänden leder till nöjd kund. Kilenkrysset har en egen fabrik för tillverkning av betongelement, Kilen Prefab. För att kunna erbjuda attraktiva hyror är fabriken ett viktigt nav i Kilenkryssets helhetslösning. Fabriken är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001:2008 och BBC certifierad via Nordcert, vilket innebär att betongprodukterna är CE-märkta.

Jens Persson, Jan Persson KilenX, Tarja Bergqvist VD, Ingvar Lundborg Styrelseordf. Kent Ahlman Ekonomichef Strängnäs Fastighets AB

Kilenkrysset förvärvar stort markområde i Knivsta

2019-02-28
Kilenkrysset har i dag undertecknat avtal om köp av ett 280 ha stort markområde i Knivsta kommun.
Markområdet som består av tre större fastigheter är beläget vid Brunnby trafikplats i nära anslutning till E4 och väg 77.

- I och med förvärvet av detta markområde får vi ytterligare ett strategiskt skyltläge intill E4, mellan Arlanda och Uppsala. Tillsammans med korsande riksväg 77 ligger området som en naturlig knutpunkt för olika vägburna transporter, säger Jan Persson, VD och ägare av Kilenkryssetkoncernen.

Kilenkrysset ser med tillförsikt fram emot att i nära samarbete med Knivsta kommun skapa möjligheter för ett framtida verksamhetsområde förhoppningsvis innehållande både lager, industri, kontor och handel.


För ytterligare information, kontakta gärna:
Jan Persson, VD och ägare, tfn: 070-766 54 04


Kilenkrysset är en familjeägd företagsgrupp bestående av drygt 100-talet olika bolag. Man äger, bygger och utvecklar markområden i attraktiva lägen med bra kommunikationer och arbetar främst med lager-, kontors- och logistikfastigheter i Mälardalen. Kilenkryssets markinnehav omfattar såväl planlagd mark som mark där planläggning pågår och är också ständigt aktiva förvärvare av ny mark för utveckling. Kilenkrysset bygger för egen förvaltning och strävar alltid efter maximal kvalitet i förhållande till pris. Man bygger direkt till kund och skräddarsyr fastigheterna efter varje kunds unika behov. Hyresgästen är delaktig i processen, vilket i slutänden leder till nöjd kund. Kilenkrysset har en egen fabrik för tillverkning av betongelement, Kilen Prefab. För att kunna erbjuda attraktiva hyror är fabriken ett viktigt nav i Kilenkryssets helhetslösning. Fabriken är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001:2008 och BBC certifierad via Nordcert, vilket innebär att betongprodukterna är CE-märkta.
Göran Lundin och Jan Persson

Nyköpingshem köper mark i Oppeby av Kilenkrysset

2019-02-18
I fredags undertecknades markköpet mellan Nyköpingshem och Kilenkrysset. Det ger Nyköpingshem möjlighet att bygga drygt 350 nya hyresrätter i området vid gamla Mejeriet i Oppeby.

- Vi breddar vårt geografiska läge genom att etablera oss i Oppeby, säger Göran Forssberg, ordförande i styrelsen för Nyköpingshem AB, och det är bra för Nyköping att vi i framtiden kan tillföra området nya hyreslägenheter.

- Vi är myket glada över att få Nyköpingshem AB som en stor ägare inom planområdet, vilket gör att det blir ett stort tillskott av hyresrätter i Oppeby, säger Peter Kavén, vd för Kilen Bostad.

Marken är detaljplanerad och därmed byggklar. Med en total byggrätt om 24 000 kvadratmeter kan drygt 350 lägenheter i flerfamiljshus komma att byggas här. Området med dess närhet till Skavsta ses som strategiskt i de expansionsplaner som finns för kommunen.

- Investeringen är ett viktigt steg för oss i ledet att uppfylla ägarens mål, menar Johan Eriksson, vd för Nyköpingshem.


För mer information, kontakta:

Johan Eriksson, Vd Nyköpingshem
0155-755 43
johan.eriksson@nykopingshem.se

Peter Kavén, Vd Kilen Bostad AB
070-766 53 96
peter.kaven@kilenkrysset.se

Jan Persson återinträder som VD för Kilenkryssetkoncernen

2019-02-05
I samband med att Jens Persson lämnar sin roll som VD återinträder Jan Persson som VD för Kilenkryssetkoncernen, samtidigt som Stefan Persson och Annika Persson tar mer operativa roller i organisationen.
- För mig som ägare är det med stor glädje vi i dag kan meddela att vi har funnit en stabil och långsiktig lösning för Kilenkryssets fortsatta framgång. Vi har under hösten genomfört en del av generationsskiftet i koncernen och jag är glad över att min son och min dotter nu går in och tar mer aktiva roller. Jens och jag har haft olika syn på hur Kilenkryssetkoncernen ska styras, men vi värnar om vår vänskap och har därför valt den här lösningen. Jag vill samtidigt passa på att tacka Jens för hans fina insatser. Under hans tid som VD har han bidragit med affärs- och verksamhetsutveckling som vi kommer att ha glädje av under en lång tid framöver, säger Jan Persson.

För ytterligare information kontakta gärna:
Jan Persson, VD och ägare, tfn: 070-766 54 04

Kilen Eldsundsviken planerar för konstgjord vik i Mälaren med nya bostäder i anslutning

2018-09-20
Kilen Eldsundviken planerar att gräva ut den gamla P10-parkeringen i Strängnäs och ersätta den med sjövatten. På båda sidor om den kommer bostäder att byggas som man ska kunna nå med båt.

Läs hela artikeln i Strängnäs Tidning

Kilenkrysset expanderar för en spännande framtid i Öresundsregionen

Pressmeddelande
2018-05-04
Via en snabb affär med Kildare Partners utökar Kilenkrysset sitt fastighetsinnehav i Staffanstorp, Skåne. Fastigheten Kronoslätt 1:3 på drygt 180 000 kvm mark är fullt uthyrd till ett av Sveriges största transport- och lagerföretag med en uthyrbar area om drygt 20 700 kvm.
- Det gick väldigt snabbt och smidigt, och vi är mycket glada över möjligheten att satsa vidare i ett mycket spännande område, säger Jens Persson, koncernchef för Kilenkrysset.

Staffanstorps kommun, med omkring 24 000 invånare, ligger mellan Malmö och Lund och endast 30 minuter ifrån Köpenhamn. Tillsammans med det lokala näringslivet satsar kommunen hårt på olika former av samarbetsprojekt för att stimulera utvecklingen.
- Vi är en mycket expansiv kommun i Öresundsregionen med en väldigt spännande framtid framför oss, menar Christer Sonesson, Staffanstorps kommunalråd (M). Kilenkryssets storsatsning ligger helt rätt i tiden, och vi ser verkligen fram emot ett ömsesidigt samarbete med Kilenkrysset i vår satsning för samhället och näringslivet.

Fastigheten Kronoslätt 1:3 ligger intill Kilenkryssets befintliga innehav, och bildar sammanlagt ett 820 000 kvm stort område. Affären gör Kilenkrysset till en av de största aktörerna i området och blir en central del av koncernens satsning i Öresundsregionen. Det geografiska läget, tillsammans med den färdiga detaljplanen, gör området mycket attraktivt för framtida utveckling.
- Fastigheten ligger helt perfekt för de verksamheter och hyresgäster vi brukar utveckla för. Bland annat ser vi potentialen att skapa ett nytt Stockholm Nord, vår logistikterminal i Rosersberg, menar Jens Persson.

Samarbetet med kommunledningen har inletts, och de första diskussionerna förs med intresserade hyresgäster. Utvecklingen är med andra ord i full gång.
- Vi är mycket spända på att få sätta igång med arbetet. Detta ser vi som en jättemöjlighet, inte bara för Kilenkrysset, utan även för kommunen och deras satsningar på näringsliv och skapandet av arbetstillfällen, menar Jens Persson.

Affären skedde genom bolagsförvärv och aktierna i bolaget som äger fastigheten Kronoslätt 1:3 tillträddes den 27 april. Falkenborn var rådgivare till köparen och säljaren företräddes av Hamilton och Colliers.


För mer information, vänligen kontakta:
Jens Persson
Koncernchef, Kilenkrysset
070-323 20 08
jens.persson@kilenkrysset.se

Christian Sonesson
Kommunalråd (M), Staffanstorps kommun
070-935 12 32
christian.sonesson@staffanstorp.se

Kilenkrysset förvärvar 545 hektar i Sigtuna

Pressmeddelande
2018-04-06
Kilenkrysset har förvärvat cirka 545 hektar mark i Sigtuna. Fastigheten Venngarn 1:1 som är belägen mellan Sigtuna stad och Venngarns slott passar väl in i Kilenkryssets fastighetsportfölj och blir en strategisk viktig del i bolagets långsiktiga utvecklingsarbete.

Genom markförvärvet säkerställer Kilenkrysset fortsatt stark närvaro i Sigtuna och kommer att kunna fortsätta bidra till en positiv och långsiktig utveckling i regionen.

”Vi är väldigt stolta över att ha förvärvat denna historiska mark och ser fram emot att utveckla den tillsammans med vår lokala samarbetspartner ABT och genom ett fortsatt gott samarbete med Sigtuna kommun", säger Jens Persson, vd Kilenkrysset.

”Det känns bra att tillsammans med Kilenkrysset få förmånen att förvalta och utveckla fastigheten med den respekt och hänsyn som det kräver. Kilenkrysset, liksom vi, arbetar långsiktigt och vi ser med tillförsikt fram emot att skapa hållbar utveckling", säger Mikael Graffman, vd ABT-bolagen.

Om Kilenkrysset
Kilenkrysset är en familjeägd koncern som bygger, äger och förvaltar fastigheter i 13 kommuner, främst i Mälardalen. Koncernen omsatte under 2016 cirka en miljard kronor.


För ytterligare information kontakta gärna:
Jens Persson, vd och koncernchef tfn: 070-323 20 08
jens.persson@kilenkrysset.se

Ida Åsberg, chefsjurist, tfn: 070-766 53 95
ida.asberg@kilenkrysset.se


Strängnäsföretag tar över bostadsprojekt i Eldsundsviken -
Vasallen säljer till Kilen Eldsundsviken

Pressmeddelande
2017-03-27
Statliga fastighetsutvecklaren Vasallen säljer nu bostadsprojektet ”Eldsundsviken 2” till Strängnäsbaserade Kilen Eldsundsviken AB. Projektet består av 39 nya lägenheter i en f.d. Kasern med unikt sjöläge vid Mälarens strand. Lägenheterna börjar byggas hösten 2018, med planerad inflyttning under 2020.

– Det känns jättebra att överlåta utvecklingen av Eldsundsviken 2 till Kilen Eldsundsviken AB, ett bolag som har en lokal anknytning till området och som sedan 2017 satsar väldigt stora resurser på hela Eldsundsvikens utveckling. Det kommer bli fantastiska bostäder, säger Erik Engström, fastighetschef på Vasallen.

– Vi är otroligt nöjda med att ta över detta fantastiska bostadsprojekt. Vi ser detta som en naturlig utveckling i Eldsundsviken där vi stärker vårt helhetsgrepp om projektet och kan sätta igång omgående med produktionen av dessa fantastiska bostäder, säger Stefan Persson, Vd och ägare till Kilen Eldsundsviken AB.

Påbyggnadsaffär mellan Vasallen och Kilen Eldsundsviken
Under 2017 överlät Vasallen den fortsatta utvecklingen av Eldsundsviken. Projektet ägs och drivs nu av Kilen Eldsundsviken AB, med nära kopplingar till Kilenkrysset. Projektet omfattar befintliga lokaler motsvarande cirka 31 000 kvm BTA-yta samt de planarbeten som pågår för fortsatt exploatering av nya lokaler och bostäder om ca 2500 bostäder. Försäljningen av Eldsundsviken 2 blir därmed en påbyggnadsaffär mellan parterna.

Vasallen äger fortfarande projektet Brf Eldsundsviken 1 genom bolaget Vasallen Strängnäs Bostad AB, med inflytt i juli 2018.


Kontakt och mer information:
Erik Engström, Fastighetschef, Vasallen | 070 – 210 89 91
Peter Kavén, Affärsutvecklare Kilen Eldsundsviken AB | 070 – 766 53 96


Fördjupande information:

Eldsundsviken är Strängnäs nya stadsdel som ligger precis vid Mälarens strand och i direkt anslutning till Strängnäs stad. Vasallen bygger ut Eldsundsviken med bostäder, skola och arbetsplatser. Totalt kommer Eldsundsviken att bebyggas med ca 2 500 bostäder, där de första började säljas under 2016.
Läs mer på www.eldsundsviken.se

Vasallen grundades 1997 och är en renodlad fastighetsutvecklare som driver projekt från köp till försäljning. Vasallen utvecklar idag mark och fastigheter på två orter i landet; Strängnäs och Vaxholm. Vasallen ägs av svenska staten.
Läs mer på www.vasallen.se
Bildmaterial: Vasallen

Kilenkrysset säljer fastighet i Upplands-Bro till ICA Fastigheter

Pressrelease
2018-02-23
Kilenkrysset har sålt fastigheten Örnäs 1:22 i Upplands Bro till ICA Fastigheter. Fastigheten, som uppgår till cirka 83 500 kvadratmeter, förvärvas genom bolagsköp.
- Upplands Bro är en betydelsefull distributionshub i Stockholm och affären är en del av ICA Fastigheters långsiktiga plan att förvärva strategiska platser för framtiden, säger Lena Boberg, vd ICA Fastigheter.
- Vi är glada och stolta över att kunna hälsa en så välrenommerad aktör som ICA välkommen till Brunna, säger Jens Persson, vd Kilenkrysset.
Tillträdet ägde rum den 22 februari 2018.

Printz bageri hyr av Kilenkrysset

Pressrelease
2017-12-15
Printz Bageri etablerar sig i Solberga Handelsområde. Kilenkrysset kommer bygga och hyra ut lokaler till Printz bageri i Solberga Handelsområde för café och försäljning av bagerivaror och närproducerat mathantverk.

Som ett led i att stärka och utveckla verksamheten i närregionen satsar vi nu på en etablering i Solberga. Vi vill finnas där kunderna finns och ser att vi kan erbjuda ett utbud som idag saknas i området säger Maria Printz, VD och grundare av Printz bageri med hemvist och bageri i Gula Industrihuset i Stallarholmen.
Vi på Kilenkrysset är mycket nöjda och glada över att Printz bageri etablerar sig hos oss i Solberga Handelsområde. Etableringen är en pusselbit som kommer passa väl in och göra området än mer attraktivt säger Matilda Pettersson, affärsutvecklare på Kilenkrysset.

Till hösten slår Printz bageri upp dörrarna i Solberga och erbjuder en skön oas för att slå sig ner och ta en fika samt försäljning av bröd bakat på ekologiska råvaror och mathantverk producerat i närområdet.Matilda Pettersson, Affärsutvecklare Kilenkrysset, Maria Printz, VD Printz bageri och Peter Kavén, VD Kilen Bostad

Ny vd och koncernchef till Kilenkrysset

Pressmeddelande
2017-09-29
Jens Persson har utsetts till ny vd och koncernchef för bolagen i Kilenkryssetkoncernen.
Jens som har lång och bred erfarenhet från ledande befattningar inom såväl näringslivet som politiken tillträder sin tjänst den 1 november.
Jan Persson kvarstår som arbetande styrelseordförande och ägare.
– Jag är mycket glad över att vi har lyckats rekrytera Jens till Kilenkrysset. Han kommer att kunna tillföra mycket genom sin gedigna erfarenhet och fortsätta utveckla Kilenkryssets framgångssaga, säger Jan Persson.

Om Kilenkrysset
Kilenkrysset är en familjeägd koncern som bygger, äger och förvaltar fastigheter i 13 kommuner, främst i Mälardalen. Koncernen omsatte under 2016 cirka en miljard kronor.

För ytterligare information kontakta gärna:
Jan Persson, styrelseordförande och ägare, tfn: 070 766 54 04, eller:
Jens Persson, tillträdande vd och koncernchef, tfn: 070-323 20 08

Kilenkrysset och Max har tecknat avtal för etablering i Strängnäs

Pressmeddelande
2017-09-18
Bygg- och fastighetskoncernen Kilenkrysset och Max Burgers har tecknat markavtal vid trafikplats Biskopskvarn längs E20 söder om Strängnäs.

– Strängnäs Etableringspark växer. Det är fantastiskt roligt att vi nu har tecknat avtal med Max.
Området blir därmed ännu mer attraktivt för verksamheter och besökare, säger Jan Persson, VD och grundare Kilenkrysset.

Denna restaurang kommer att byggas enligt Max nyaste koncept ritat av Gert Wingårdh. Det blir en fristående restaurang med drive-in, cirka 135 platser inomhus och 100 utomhus. Öppning beräknas ske 2019.

– Vi är glada att de första stegen för att öppna vår första restaurang i Strängnäs har tagits. Området runt trafikplatsen är under utveckling, vilket ger goda förutsättningar för oss på Max att möta nya gäster, säger Tony Jakobsson, Etablerings-, bygg- och fastighetschef på Max Burgers.


För mer information kontakta:
Jan Persson, VD Kilenkrysset, 070-766 54 04
Marita Wengelin, PR-chef Max Burgers, 070-365 79 89


Kilenkrysset köper Eldsundsviken av Vasallen

Pressmeddelande
2017-07-12
Strängnäsföretag tar över utvecklingen av Eldsundsviken
– Vasallen säljer till Kilenkrysset

Statliga fastighetsutvecklaren Vasallen och Strängnäsbaserade Kilenkrysset har träffat avtal där Kilenkrysset AB köper Vasallens exploateringsbolag Vasallen Strängnäs Exploatering AB. Affären innebär att Kilenkrysset tar över all mark för framtida bostadsexploatering, motsvarande 2 500 byggrätter.

Avtalet mellan Vasallen och Kilenkrysset träffades den 12 juli, och innebär att Kilenkrysset tar över den fortsatta utvecklingen av Eldsundsviken. I avtalet ingår all mark för framtida bostadsexploatering, befintliga lokaler motsvarande cirka 31 000 kvm BTA-yta, samt de planarbeten som pågår för fortsatt exploatering av nya lokaler och bostäder.

– Vi är väldigt glada över att ha kommit överens med Vasallen om den här affären, som passar oss perfekt. Vi tar över ett mycket välskött förvaltningsbolag med Mälardalens finaste byggrätter för bostäder som är under framtagande. Detta kommer utan tvekan att bli Mälardalens mest spännande stadsutvecklingsprojekt, säger Jan Persson, VD på Kilenkrysset.

Vasallen lämnar över med varm hand
Tillträdet är den 1 september 2017. Erik Engström, fastighetschef på Vasallen, kommenterar affären så här:

– Vi är glada över att genomföra den här affären med Kilenkrysset. Det är en stark aktör med tydlig lokal förankring som tar över Eldsundsvikens utveckling. Vi önskar lycka till med det fortsatta utvecklingsarbetet av Eldsundsviken som Strängnäs nya stadsdel.

Vasallen lämnar dock inte Eldsundsviken helt, utan kommer fortsätta utveckla färdigt Brf Eldsundsviken 1 och Brf Eldsundsviken 2, genom bolaget Vasallen Strängnäs Bostad AB.

Strängnäs kommun är positiva
Jacob Högfeldt, som är kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs, ställer sig också positiv till affären. Han tycker det är bra att det är en lokal aktör som fått det fortsatta förtroendet att utveckla Eldsundsviken.

– Det är ett viktigt område för utvecklingen av Strängnäs och därför också viktigt att det är en ägare som ser potentialen och samtidigt har en långsiktig ambition. Genom att vara med och skapa denna nya del av Strängnäs stad, kommer de vara med och bygga Strängnäs kommun ännu starkare. Långsiktigheten och viljan att skapa i Strängnäs är tydlig hos Kilenkrysset och vi ser därför mycket positivt på att de nu gör det här förvärvet.

Kontakt och mer information:
Leif Rytter, VD, Vasallen | 070 – 536 08 28
Erik Engström, Fastighetschef, Vasallen | 070 – 210 89 91
Jan Persson, VD, Kilenkrysset | 070 – 766 54 04

Vänligen ange källan ”Vasallen” på ev bildmaterial.Fördjupande information:

Eldsundsviken är Strängnäs nya stadsdel som ligger precis vid Mälarens strand och i direkt anslutning till Strängnäs stad. Vasallen bygger ut Eldsundsviken med bostäder, skola och arbetsplatser. Totalt kommer Eldsundsviken att bebyggas med ca 2 500 bostäder, där de första började säljas under 2016. Läs mer på www.eldsundsviken.se

Vasallen grundades 1997 och är en renodlad fastighetsutvecklare som driver projekt från köp till försäljning. Vasallen utvecklar idag mark och fastigheter på två orter i landet; Strängnäs och Vaxholm. Vasallen ägs av svenska staten. Läs mer på www.vasallen.se

Kilenkrysset utökar i Rosersberg och säljer Bro

Pressmeddelande
2017-04-13
Genom bolagstransaktion har Kilenkrysset förvärvat fastigheterna Rosersberg 11:101 och 11:92 från Stendörren. Fastigheterna förvärvas för ett underliggande fastighetsvärde om 135 miljoner kronor. Fastigheterna omfattar cirka 6 500 kvm lokaler samt byggrätter motsvarande cirka 14 000 kvadratmeter bruttototalarea.

Samtidigt säljer Kilenkrysset sin del i samarbetsbolaget Stockholm Väst Logistik AB till Stendörren. Tillgångarna i bolaget utgörs av byggklar mark för lager och logistik med ett bedömt marknadsvärde om 134 miljoner kronor.

”Kilenkrysset expanderar i Rosersberg som är en av bolagets kärnmarknader. Kombinationen av befintligt kassaflöde i lokalerna samt outnyttjade byggrätter ger goda möjligheter för oss att utveckla fastigheterna i ett av Sveriges bästa logistikområden där vi redan har 150-170 000 kvadratmeter logistikyta och kontor om ytterligare cirka 4 000 kvadratmeter”, säger Jan Persson, ägare till Kilenkrysset.

”Vi väljer att fokusera våra projektledningsresurser på att utveckla det spännande projektet Stockholm Väst Logistik i Bro som har väldigt goda förutsättningar till värdetillväxt. Samarbetet med Kilenkrysset är fortsatt gott. Deras väsentligen starkare närvaro i Rosersberg ger dock större förutsättning för utveckling av fastigheterna, varför vi nu säljer”, säger Fredrik Brodin, VD Stendörren.

För ytterligare information kontakta gärna:
Jan Persson, styrelseordförande och ägare, tfn: 070 766 54 04 eller:
Ida Åsberg, adm. chef affärsutveckling och bolagsjurist, tfn: 070-766 53 95, e-post: ida.asberg@kilenkrysset.se

Jan Persson, Styrelseordförande Kilenkrysset och Fredrik Brodin, VD Stendörren

Kilenkrysset säljer mark i Kungsängen, Upplands-Bro

Pressmeddelande
2016-12-20
I december har Kilenkrysset sålt cirka 250 000 kvm planlagd industrimark i Kungsängen till Castellum och NREP. -Vi är väldigt glada över att kunna genomföra dessa försäljningar till två mycket kompetenta aktörer och därigenom ytterligare förstärka våra möjligheter till nyförvärv och utvecklingen av nya områden inom både bostads- och logistiksegmenten säger Kilenkryssets koncernchef Jan Eriksson.Fastighetstidningen nr 7 2016

Kilenkrysset startar Kilen Bostad och gör samtidigt en organisationsförändring

Pressmeddelande
2016-09-14
Kilenkrysset informerar om att vi kommer att starta Kilen Bostad och därmed skapar vi ytterligare
ett ben till i koncernen. Koncernen har idag en egen prefabfabrik och en stor markbank som
lämpar sig för bostadsbyggande. VD i Kilen Bostad och ansvarig blir Peter Kavén, idag VD
för koncernen. Peter har lång erfarenhet av bostadsutveckling. När han nu antar den nya
utmaningen med bostäder så passar vi på att föryngra och göra en organisationsförändring
i koncernen för att möta framtiden.

Till ny koncernchef har vi utsett Jan Eriksson, som idag är vice VD. Jan har lång
erfarenhet från ledande befattningar inom finansbranschen.
Vice VD i koncernen blir Bodil Gistrand som har stor kunskap från ledande befattningar inom revision- och konsultbranschen.

Kilenkryssets nya koncernledning kommer att bestå av: Jan Eriksson, Bodil Gistrand,
Peter Kavén, Dan Bohman, VD Kilen Prefab samt Ove Nilsson, Bygg- och förvaltningschef.

- Jag är väldigt nöjd med de rekryteringar som vi gjort under det senaste året för att förstärka
och klara den generationsväxling som koncernen nu genomgår. Jag ser också fram emot
att Kilenkrysset skapar ett nytt område med Kilen Bostad, där vi kan vara med och bygga
ett modernt bostads-Sverige. Kilenkryssetkoncernen är väl rustad för att kunna bygga
hyresrätter för långsiktig egen förvaltning. Vi ser även att vi kommer att bygga en del bostads-
rätter för att skapa en bra blandning och attraktiva bostadsområden för våra kunder, säger Jan Persson, ordförande och ägare till Kilenkryssetkoncernen.


För ytterligare information kontakta:
Jan Persson, ordförande och ägare, tel. 070-766 54 04
Jan Eriksson, koncernchef, tel. 070-316 40 48, jan.eriksson@kilenkrysset.se


Stendörren och Kilenkrysset skapar nytt logistikcenter i Upplands-Bro

Pressmeddelande 14 juli 2016
Stockholm Väst Logistik är namnet på det nya logistikcenter som Stendörren och Kilenrysset skapar i ett 50/50 ägt joint-venture bolag. Stockholm Väst Logistik tillförs cirka 400 000 kvm planlagd mark i Nygårds industriområde i Upplands-Bro kommun. Fastigheterna som ingår i det gemensamma bolaget är Upplands-Bro, Nygård 2:17 och del av Nygård 2:14. Fastigheten Nygård 2:14 (ägs av Stendörren) är till stor del redan bebyggd med Coops centrallager för kolonialvaror.

"Det unika läget med egen järnvägsanslutning till stambanan och närheten till E18 ger fantastiska möjligheter att skapa ett mycket attraktivt logistikläge i Stockholms absoluta närhet. Vi har möjlighet att bygga cirka 200 000 kvm nya lokaler i området inom befintlig detaljplan. Järnvägsanslutningen och den nya trafikplatsen med ny motorvägsavfart från E18 som leder rakt ned till Nygårds industriområde ger oss möjlighet att skapa en flexibel kombiterminal för framtidens krav på miljövänliga logistiklösningar och konsumenternas krav på snabba leveranser. Den erfarenhet som Kilenkrysset med Jan Persson och hans team har inom logistik är mycket värdefullt för vårt gemensamma JV”, säger Stendörrens VD Fredrik Brodin.

Jan Persson, Kilenkryssets grundare och ägare, gläds också över samarbetet ”Vi vet styrkan i området, vår mark vid E18 Brunna har haft väldigt hög efterfrågan. Genom att få tillgång till järnvägsanslutning kan vi bygga en kombiterminal för ankommande och avgående gods från området vilket vi har mycket positiv erfarenhet av från Rosersberg”.


För ytterligare information kontakta

Fredrik Brodin, verkställande direktör Stendörren Fastigheter AB. Telefon 070-8886665, fredrik.brodin@stendorren.se eller

Jan Eriksson, Vice Vd Kilenkrysset AB. Telefon 070-3164048
jan.Eriksson@kilenkrysset.se


Kilenkrysset investerar i Rosersberg, ABT-Bolagen investerar i Upplands-Bro

Pressmeddelande
2016-02-11
Det blev verklighet när affärerna mellan Kilenkrysset AB och ABT-Bolagen AB genomfördes
2016-02-09.

Kilenkrysset köper fastigheten Spångs Soldattorp 1:1 i Rosersberg av ABT-bolagen AB.
Fastigheten omfattar ca 3250 kvm kontorsyta, ca 1100 kvm verkstadsyta och ca 51000 kvm mark.
Samtidigt tecknar ABT-Bolagen AB ett nytt 10-årigt hyreskontakt med Kilenkrysset AB.

ABT-Bolagen köper 45000 kvm icke planlagd mark av Kilenkrysset del av Upplands-Bro Ekhammar 4:268 inom Rankhusområdet i Upplands-Bro.
Planläggning av området har precis påbörjats.

Bägge bolagen är väldigt glada att denna affär har kunnat genomföras och är ett led i fortsatt bra samarbete mellan bolagen säger VD Mikael Graffman ABT-Bolagen och VD Peter Kavén Kilenkrysset AB.För mer information kontakta :

Peter Kavén VD Kilenkrysset, telefon 070-7665396 eller via mail: peter.kaven@kilenkrysset.se
Mikael Graffman VD ABT-Bolagen AB 070-4800106 eller via mail: mikael.graffman@abtbolagen.se

Pressinformation från Strängnäs kommun och Kilenkrysset 18 maj 2015.

Strängnäs kommun och Kilenkrysset i gemensam satsning på Strängnäs Etableringspark.
Strängnäs kommun och Kilenkrysset ökar samarbetet kring att få fler företag att etablera sig i Strängnäs.
1,7 miljoner kvadratmeter byggklar mark för industri, lager och handel saluförs nu som Strängnäs Etableringspark.
Parterna lanserar bland annat en gemensam webbplats www.separk.se och samverkar på Logestik- och Transportmässan i Göteborg 19-21 maj. Det blir också aktuellt med nya skyltar intill E20 och riksväg 55.

Strängnäs Etableringspark är ett långsiktigt samarbete mellan kommun och Kilenkrysset. Området ligger strategiskt placerat i Stockholmsregionen. 2,5 miljoner invånare kan nås inom 60 minuter. Det är ett fantastiskt läge säger Krister Widström, näringslivschef Strängnäs kommun.

Här finns byggklara tomter att köpa och lokaler att hyra eller så väljer man att tillsammans med oss skräddarsy en lösning från val av tomt och byggnation till nyckelfärdig hyr- och förvaltningslösning, säger Peter Kavén, VD Kilenkrysset.

Ett 40-tal företag finns redan i Strängnäs Etableringspark som omfattar Biskopskvarn, Solberga, Gorsingeberget och logistikparken.

För ytterligare information kontakta:
Krister Widström, näringslivschef Strängnäs Kommun, 076-7231681
Peter Kavén, VD Kilenkrysset AB, 070-7665396

Starka etablerar ny produktionsanläggning i Strängnäs

2014-04-24 Pressmeddelande STARKA

Vår etablering av en ny produktionsanläggning i Strängnäs är nu inne i en intensiv fas gällande byggnation och färdigställande. Till invigningen den 5 augusti kommer en, för ändamålet, skräddarsydd anläggning att stå klar som möjliggör en effektiv distribution även till våra kunder uppe i Mälardalen med omnejd.
Etableringen sker tillsammans med Kilenkrysset, vilka vi är mycket nöjda över att ha ett samarbete med.

Projektet löper på smidigt och följer den uppsatta tidplanen. Dialogen med Strängnäs kommun samt med övriga kontakter i området fungerar mycket bra.

Efter invigningen kommer vi kunna erbjuda två starka fästen - i Mälardalen (Arboga och Strängnäs) samt i Skåne. Vi kommer närmare våra kunder och kan erbjuda ett optimalt distributionsled, med en stark markstensproduktion rent geografiskt och rent kommunikativt. Ytterligare en positiv effekt är den minskade påverkan på miljön. För Strängnäs del kommer nyetableringen generera fler arbetstilfällen till orten.
Vi räknar med att vara ett tiotal anställda på plats i Strängnäs när fabriken är i full drift.

Etableringen innebär en investering på närmare 40 miljoner kronor, vilket även inkluderar en toppmodern markstensmaskin.

Vi ser med positiv förväntan fram emot augusti.

För mer information om vår nyetablering, se vår hemsida:
http://www.starka.se/strangnas/

Lars-Henrik Persson
VD, Starka Betongindustrier

Jan Persson
Styrelseordförande, Kilenkrysset