Kilenkrysset logo

Kontakt för framtiden

Tillsammans med våra affärsutvecklare hittar vi bra lösningar för era framtidsplaner.

2 februari, 2022

Bockasjö och Kilenkrysset hyr ut 29 000 kvadratmeter i nytt logistikcenter till KICKS

Bockasjö och Kilenkrysset hyr ut 29 000 kvadratmeter i nytt logistikcenter till KICKS

Fastighetsutvecklingsbolagen Bockasjö och Kilenkrysset har via sitt gemensamägda bolag tecknat ett avtal med KICKS om att uppföra ett nytt logistikcenter om 42 000 kvadratmeter beläget i Rosersberg utanför Stockholm. Ett längre hyresavtal har tecknats med KICKS som hyr 29 000 kvadratmeter av det nya logistikcentret. Resterande 13 000 kvadratmeter kommer att uthyras till annan hyresgäst. Markarbetena påbörjas omgående och det nya högautomatiserade logistikcentret kommer vara inflyttningsklart hösten 2023. Det nya logistikcentret kommer att utrustas med solceller och miljöcertifieras enligt BREEAM.SE
med betygsnivån Excellent.

KICKS motiv till att flytta till ett nytt logistikcenter är att säkra en effektiv, skalbar och hållbar logistiklösning på bolagets samtliga marknader, samtidigt som man skapar förutsättningar för fortsatt lönsam tillväxt då man växlar upp ytterligare. KICKS investering i det nya omnilagret beräknas överstiga 200 miljoner, där bland annat en ny automationslösning ingår för att effektivisera hanteringen. Det nya logistikcentret kommer att serva KICKS egna butiker i Sverige, Norge och Finland men även den växande e- handeln som riktar sig direkt till kund.

– Vi gläds åt samarbetet med KICKS och att vara en del av deras framgångssaga och framtida strategi, säger Joakim Hedin, VD för Bockasjö AB.

– Detta är vår tredje fastighet på kort tid som vi uppför tillsammans med Bockasjö i vårt gemensamägda bolag. Vi gläder oss åt att samarbetet med Bockasjö fördjupas men också åt vårt samarbete med KICKS, säger Jan Persson VD, för Kilenkrysset AB.

– Efter månader av förberedelser och hårt arbete av alla involverade team så känns det väldigt roligt att kunna kommunicera att vi nu tar nästa steg i KICKS Supply Chain Transformation och att vi har fattat ett investeringsbeslut som kommer framtidssäkra KICKS affär. Vi ser verkligen fram emot att påbörja implementationsfasen av det nya lagret i nära samarbete med bland annat Bockasjö och Kilenkrysset, säger David
Heeroma, COO på KICKS.

För mer information vänligen kontakta

Joakim Hedin, VD Bockasjö AB
E-post: joakim@bsgr.se
Telefon: 0705-21 53 00

Jan Persson, VD Kilenkrysset AB
E-post: jan.persson@kilenkrysset.se
Telefon 0707-66 54 04

Maria Kempe, pressansvarig KICKS
E-post: maria.kempe@kicks.se
Telefon: 0725-80 39 70

Med säte i Borås verkar Bockasjökoncernen inom förvaltning och fastighetsutveckling, inom logistikområdet på strategiska logistikorter i Sverige.

Med säte i Strängnäs verkar Kilenkryssetkoncernen inom förvaltning och fastighetsutveckling av kommersiella fastigheter. Koncernen ägs av Jan Persson.

KICKS är Nordens ledande skönhetskedja och erbjuder ett helhetskoncept inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Med välutbildade skönhetsexperter i 240 butiker i Sverige, Norge och Finland och en modern omnikanallösning, där fysisk butik och e-handel är integrerat, erbjuder KICKS personliga och inspirerande skönhetstjänster och närmare 30 000 produkter från över 300 varumärken. KICKS har flaggskeppsbutiker i Göteborg, Oslo, Malmö och Stockholm och är en del av Axel Johnson-koncernen.