Kilenkrysset logo

Kontakt för framtiden

Tillsammans med våra affärsutvecklare hittar vi bra lösningar för era framtidsplaner.

17 juni, 2020

Bockasjö och Kilenkrysset hyr ut 37 500 kvadratmeter i nytt logistikcenter till Åhléns.

Bockasjö och Kilenkrysset hyr ut 37 500 kvadratmeter i nytt logistikcenter till Åhléns.

Bockasjö och Kilenkrysset hyr ut 37 500 kvadratmeter i nytt logistikcenter till Åhléns. 1
Foto från vänster: Adam Ekdahl Bockasjö, Joakim Hedin Bockasjö, Jan Persson Kilenkrysset, Svante Lindgren Åhléns och Andreas Lenander Kilenkrysset.

Fastighetsutvecklingsbolagen Bockasjö och Kilenkrysset har via sitt gemensamägda bolag tecknat ett avtal med Åhléns om att uppföra ett nytt logistikcenter om 37 500 kvadratmeter beläget i Rosersberg utanför Stockholm. Logistikcentret kommer hyras av Åhléns på ett längre hyresavtal.
Markarbetena påbörjas omgående och det nya högautomatiserade logistikcentret kommer vara inflyttningsklart senhösten 2021.

Det nya logistikcentret kommer ägas av det bolag som Bockasjö och Kilenkrysset äger 50 % vardera av.Logistikcentret kan expanderas och byggas till med ytterligare ca 10 000 kvadratmeter. Investeringen i byggnation, inkluderat tillbyggnation, uppgår till ca 650 mkr.

– Att i dessa svåra tider landa en så här stor affär är ett styrkebesked på många sätt. Vi gläder oss åt att få Åhléns som samarbetspartner och hyresgäst i detta nya logistikcenter som kommer miljöcertifieras efter uppförandet enligt BREEAM IN USEstandard. Solceller är en naturlig del i de miljöinstallationer som kommer att gälla för den här fastigheten, säger Joakim Hedin, VD för det med Kilenkrysset gemensamägda bolaget och VD för Bockasjö AB.

Bockasjö och Kilenkrysset hyr ut 37 500 kvadratmeter i nytt logistikcenter till Åhléns. 2
Här är personerna som undertecknade avtalet i Linköping. Stående från vänster: Andreas Lenander Kilenkrysset AB, Jan Persson Kilenkrysset AB, Svante Lindgren Åhléns AB,
Joakim Hedin Bockasjö AB och Adam Ekdahl Bockasjö AB.

– Detta är vår andra affär på kort tid i vårt gemensamägda bolag och vi gläder oss åt att samarbetet fördjupas, dels mellan Bockasjö och Kilenkrysset, men också med Åhléns, säger Jan Persson, Styrelseordförande i det med Bockasjö gemensamägda bolaget och ägare till Kilenkrysset-koncernen.

– Vi ser fram emot att få komma igång med bygget av vårt nya automatiserade centrallager och är glada för att få genomföra detta tillsammans med Kilenkrysset och Bockajö. Genom den nya satsningen i Rosersberg får vi en toppmodern automatiserad lagerlösning i ett optimalt läge, som ger oss snabba och effektiva leveranser till våra kunder, vilket är en viktig del i vår strategi att bli en ledande digital handelsplats i Sverige,säger Gustaf Öhrn, VD Åhléns.

– Coronapandemin har slagit extra hårt mot arbetstillfällena i Sigtuna kommun då rese och besöksnäringen är de två hårdast drabbade sektorerna.
Det är därför oerhört glädjande att Åhléns väljer att lägga sin nya logistikanläggning med 300 arbetsplatser i Rosersberg, arbetsplatser som verkligen behövs i kommunen. Vår långa och goda relation med företagen i området fortsätter att bära frukt, säger Olov Holst (M),kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun.

FAKTA
Med säte i Borås verkar Bockasjökoncernen inom förvaltning och fastighetsutveckling, inom logistikområdet på strategiska logistikorter i Sverige.
Med säte i Strängnäs verkar Kilenkryssetkoncernen inom förvaltning och fastighetsutveckling av kommersiella fastigheter. Koncernen ägs av Jan Persson. Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 56 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se.
Varuhuset Åhléns är en marknadsplats som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 5,1 miljarder och varje år tar våra 3 000 skickliga medarbetare emot ca 80 miljoner besök. Åhléns Outlet, Beauty Bargain och Designtorget är dotterbolag.
Åhléns är en del av detaljhandelskoncernen Axel Johnson AB. www.ahlens.se

För mer information, vänligen kontakta:
Joakim Hedin, VD Bockasjö AB, telefon 0705-21 53 00, e-mail joakim@bsgr.se

Jan Persson, VD Kilenkrysset AB, telefon 0707-66 54 04, e-mail jan.persson@kilenkrysset.se

Weronica Nilsson, PR- och Kommunikationschef Åhléns, telefon 0701-98 11 23,e-mail weronica.nilsson@ahlens.se