Kilenkrysset logo

Kontakt för framtiden

Tillsammans med våra affärsutvecklare hittar vi bra lösningar för era framtidsplaner.

16 november, 2022

Ett historiskt första spadtag på fastigheten Sneden 1:6, Enköpings kommun, Mälardalen.

Ett historiskt första spadtag på fastigheten Sneden 1:6, Enköpings kommun, Mälardalen.

Ett historiskt första spadtag har tagits på fastigheten Sneden 1:6, Enköpings kommun, Mälardalen.
Fastigheten är den första utav flertalet markområden inom Sverige som Kilenkrysset tidigare under året sålt till Panattoni, Europas största utvecklare inom industri- och logistikfastigheter.

Ett historiskt första spadtag på fastigheten Sneden 1:6, Enköpings kommun, Mälardalen. 1
Dennis Larsson, vd YLAB, Fredrik Jagersjö Rosell. vd Panattoni Sverige, Jan Persson vd och ägare Kilenkrysset och Peter Book Kommunstyrelsens ordförande, Enköpings kommun tar det första spadtaget.

På fastigheten Sneden 1:6 kommer Panattoni att bygga en spekulationsbyggnad i form utav ett modernt logistiklager motsvarande 68 000 kvm, varav 9 700 kvm lagerentresol fördelat längst de båda långsidorna. På entresolplan finns även konceptkontor, 325 kvm vid respektive entré. Byggnaden får en tilltalande placering med närhet både till grönområden och Enköpings centrala stadsdel, ett utmärkt logistikläge i direkt anslutning till E18 och RV55 med goda transportförbindelser till flertalet städer, Arlanda, Stockholm, Södertälje, Uppsala och Örebro.

Byggnationen startar under hösten 2022 och beräknas vara klar hösten 2023. Med rätt hyresgäst kommer byggnationen att generera upp till 400 nya arbetstillfällen för Enköpings kommun. Byggnationen byggs enligt miljöcertifieringen BREEAM Excellent och kommer att byggas på en 200 mm Teqtonplatta. Byggnaden värms upp via bergvärme och taket förbereds för en takmonterad solcellsanläggning.

Ett historiskt första spadtag på fastigheten Sneden 1:6, Enköpings kommun, Mälardalen. 2
Illustrationsbild på den kommande logistikbyggnaden.

-Det är med glädje vi nu tar detta första spadtag. Etableringen som sker på detta markområde kommer att bidra till en fortsatt fin utveckling för företagsetableringarna inom hela Sverige. Vi säger stort grattis till både Panattoni och Enköpings kommun, detta är en etablering i världsklass! säger Jan Persson, vd och ägare Kilenkrysset.

-För mindre än ett år sedan etablerade vi, Panattoni, vårt första kontor här i Sverige och redan nu sker detta historiska spadtag. Ett fint samarbete mellan alla inblandade parter ligger till grund för att detta blivit möjligt. En viktig person att nämna är Jan Persson och hans företag Kilenkrysset. Det är verkligen mycket inspirerande och glädjande att utveckla projekt på den svenska logistikmarknaden tillsammans. Att vi delar samma vision och värderingar ger en otrolig styrka, inspiration, förståelse och framtidstro. säger Fredrik Jagersjö Rosell, vd för Panattoni Sverige.

-Vi är väldigt glada över Panattonis val av Enköping. Deras etablering bekräftar vårt starka logistikläge i Sverige säger Peter Book, Kommunstyrelsens ordförande, Enköpings kommun.

För ytterligare information vänligen kontakta

Jan Persson, vd och ägare Kilenkrysset
E-post: jan.persson@kilenkrysset.se
Telefon: 070- 766 54 04

Fredrik Jagersjö Rosell, vd Panattoni Sverige
E-post: fjrosell@panattoni.com
Telefon: 073- 385 47 80

Peter Book, Kommunstyrelsens ordförande, Enköpings kommun.
E-post: peter.book@politiker.enkoping.se
Telefon: 0171 – 626 211

Tidigare publicerat pressmeddelande gällande markaffären,
https://www.kilenkrysset.se/kilenkrysset-genomfor-rekordstor-markforsaljning-till-panattoni

Panattoni är det europeiska dotterbolaget till Panattoni Development Company, en av de största industriutvecklarna i världen, som har 45 kontor över hela Nordamerika och Europa, där det har funnits sedan 2005, samt nu senast Indien. Panattoni är också en topprankad leverantör av institutionellt kapital på den europeiska investeringsmarknaden för industri- och logistikinvesteringar, med totalt cirka 4 miljarder euro 2021. Företaget har sitt huvudkontor i Polen och har kontor över hela Europa i Tyskland, Storbritannien, Tjeckien, Slovakien, Nederländerna, Spanien, Portugal, Frankrike och Sverige. Hittills har Panattoni utvecklat projekt över hela Europa med mer än 14 miljoner kvm modern industriyta. Panattoni är också specialiserat på att utveckla skräddarsydda projekt för att uppfylla enskilda hyresgästers krav. Bland sådana nyckelkunder finns Amazon, DB Schenker, DHL, Fedex, DPD, XPO, Coca Cola, Weber, Whirlpool, Bosch, Volkswagen och H&M. www.panattonieurope.com/se

Kilenkrysset är en privatägd fastighetskoncern med affärsidé att bygga, äga och förvalta fastigheter. Goda relationer är vårt signum med fokus på långsiktighet, nöjda kunder och motiverade medarbetare. Vårt fastighetsbestånd består av ca 395.000 kvm uthyrningsbar yta, huvudsakligen lager- logistik- och kontorsfastigheter, i 13 kommuner. Tillsammans bidrar vi till samhällsutvecklingen genom att planera för nya stadsdelar samt nya logistik- och industriområden på de ca 30 miljoner kvm mark som finns i vårt fastighetsbestånd. Kilenkrysset omsätter ca 600 Mkr i byggverksamheten och 300 Mkr i förvaltningsdelen. För mer information: www.kilenkrysset.se