Kilenkrysset logo

Kontakt för framtiden

Tillsammans med våra affärsutvecklare hittar vi bra lösningar för era framtidsplaner.

2 september, 2022

Första spadtaget för KICKS nordiska omnilager

Första spadtaget för KICKS nordiska omnilager

I förra veckan togs det första spadtaget för KICKS nya högautomatiserade omnilager, beläget i Rosersberg utanför Stockholm. På plats var KICKS med bland annat sina samarbetspartners Bockasjö och Kilenkrysset. Anläggningen på 29 000 kvadratmeter kommer hantera såväl varuförsörjningen till butik som kundorder för bolagets snabbt växande e-handel. Det nya lagret tillsammans med den redan lanserade lösningen för att plocka e-handelsordrar i butik kommer möjliggöra korta och snabba ledtider på KICKS alla tre marknader; Sverige, Norge och Finland. 

Första spadtaget för KICKS nordiska omnilager 1
Från vänster till höger: David Heerom, ­COO KICKS, Olof Holst, Sigtuna kommunstyrelses ordförande, Freddy Sobin, vd KICKS, Daniel Parkhagen, projektledare BSGR, Joakim Hedin, vd Bockasjö, Jan Persson, vd Kilenkrysset, Owe Eklund, affärsutvecklare Kilenkrysset samt Pär Axelsson, projektledare BSGR.

Tidigare i år stod det klart att KICKS gör sin största investering i bolagets historia för att framtidssäkra sin lager- och logistiklösning. Den totala investeringen för det nya omnilagret beräknas överstiga 200 miljoner och lagret förväntas tas i drift i början av 2024. Bakgrunden till investeringsbeslutet av ett nytt lager är att KICKS vill säkra en effektiv, skalbar och hållbar logistiklösning på bolagets samtliga marknader samtidigt som man vill skapa förutsättningar för fortsatt lönsam tillväxt när man växlar upp ytterligare.

”Vårt nya lager kommer att framtidssäkra KICKS affär och det är glädjande att implementeringen löper på enligt plan, där vi har ett nära och bra samarbete med bland annat Bockasjö och Kilenkrysset. Nästa viktiga milstolpe är när vi påbörjar installationen av automation inne i lagret i november. Automationslösningen, som är baserad på den senaste tekniken, kommer ge oss en kraftigt förbättrad produktivitet och skalbarhet för att stötta en fortsatt lönsam tillväxtresa många år framåt”, säger David Heeroma, COO på KICKS.

För att etablera fastigheten för det nya omnilagret har KICKS valt Bockasjö och Kilenkrysset som samarbetspartners. Båda bolagen har lång erfarenhet av att skapa moderna, effektiva och miljövänliga logistikbyggnader.

”Vi gläds åt att få vara en del i KICKS framgångssaga och det samarbete som det här projektet innebär. Omnilagret kommer att byggas med höga hållbarhetsambitioner och klassas med miljöcertifieringen BREEAM-SE Excellent. Bland annat kommer det att drivas av el från solpaneler och ha möjlighet till elladdning av fordon”, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö. 

” Det är med glädje vi är delaktiga i denna positiva och betydande vidare etablering utav KICKS, en utav de största aktörerna på den svenska marknaden. Byggnationen ger alla förutsättningar för en tillväxt på såväl den nationella som internationella marknaden”, säger Jan Persson, vd på Kilenkrysset.

KICKS samarbetspartner för automationslösningen är KNAPP, som är en av de globala marknadsledarna för att leverera smidiga och effektiva lagerflöden.

För mer information, vänligen kontakta

Jan Persson, vd, ägare och styrelseordförande Kilenkrysset AB
E-post: jan.persson@kilenkrysset.se
Telefon: 070- 766 54 04

Joakim Hedin, vd Bockasjö AB
E-post: joakim@bsgr.se
Telefon: 070- 521 53 00

Maria Kempe
, pressansvarig KICKS
E-post: maria.kempe@kicks.se
Telefon: 072-580 39 70

KICKS är Nordens ledande skönhetskedja och erbjuder ett helhetskoncept inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Med välutbildade skönhetsexperter i 230 butiker i Sverige, Norge och Finland och en modern omnikanalslösning, där fysisk butik och e-handel är integrerat, erbjuder KICKS personliga och inspirerande skönhetstjänster och närmare 30 000 produkter från över 300 varumärken. KICKS har flaggskeppsbutiker i Göteborg, Oslo, Malmö och Stockholm och är en del av Axel Johnson-koncernen.
För mer information: www.kicks.se

Med säte i Borås verkar Bockasjökoncernen inom förvaltning och fastighetsutveckling, inom logistikområdet på strategiska logistikorter i Sverige. För mer information: www.bockasjo.se