Kilenkrysset logo

Kontakt för framtiden

Tillsammans med våra affärsutvecklare hittar vi bra lösningar för era framtidsplaner.

1 mars, 2023

Första spadtaget inom kommande logistikpark, Gorsingeberget, Strängnäs.

Första spadtaget inom kommande logistikpark, Gorsingeberget, Strängnäs.

Bara några månader efter Panattonis allra första spadtag i Sverige sattes idag återigen spaden i marken. Denna gång för nästan 300 000 kvm lageryta i Strängnäs. Målsättningen är att skapa ett stort logistiknav och stärka Strängnäs näringsliv med projekt som skapar hundratals arbetstillfällen.

Första spadtaget inom kommande logistikpark, Gorsingeberget, Strängnäs. 1
Dennis Larsson, vd YLAB, Jan Persson vd och ägare Kilenkrysset, Jacob Högfeldt (M) Kommunstyrelsens ordförande, Strängnäs kommun och Fredrik Jagersjö Rosell, vd Panattoni Sverige, tar det första spadtaget.

Panattoni är en av världens största utvecklare av logistik- och industrifastigheter. I juni 2022 genomfördes ett markförvärv av Kilenkrysset och idag togs första spadtaget i Strängnäs inför omkring 80 åskådare. Med på plats var Fredrik Jagersjö Rosell, VD för Panattoni Sverige, Jan Persson, VD, ägare och styrelseordförande Kilenkrysset och Jacob Högfeldt, Kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs.

– Strängnäs har ett jätteintressant logistikläge med sin placering precis där E20 och 55an möts. Det ligger nära Sveriges i särklass största konsumtionsmarknad Stockholm och samtidigt med möjlighet att nå ut till hela landet och i förlängningen hela Skandinaven. Såväl näringslivet som politiken i Strängnäs genomsyras av en positiv anda och bra klimat, vilket är väldigt bra förutsättningar när vi tillsammans ska lyckas skapa detta logistiknav säger Fredrik Jagersjö Rosell, VD för Panattoni Sverige.

Första spadtaget inom kommande logistikpark, Gorsingeberget, Strängnäs. 2

Illustrationsbild på kommande logistikbyggnad, Hus B.


– Vi är förväntansfulla över att se vad Panattonis etablering i Strängnäs kommer betyda för vår framtida utveckling och hur det ytterligare kommer att bidra till Strängnäs kommuns tillväxtresa. Vi har historiskt haft en stark befolkningstillväxt och ser nu fram emot samma tillväxtresa på verksamhetssidan. Tillsammans så skapar vi framtidens plats att bo, leva och verka på säger Jacob Högfeldt, (M) Kommunstyrelsens ordförande, Strängnäs.

Enligt Panattonis affärsmodell så börjar man i Strängnäs att bygga på spekulation, det vill säga att man inte behöver invänta någon tilltänkt hyresgäst innan spaden sätts i marken. På så vis kan man tillföra moderna fastigheter i ett högt tempo till marknaden men som också går att anpassa efter hyresgästens behov. Beräknad inflyttning är under första kvartalet av 2024.

-Panattonis framtida logistiknav i Strängnäs kommer med sitt strategiska läge att vara gynnsamt för hela Sveriges näringsliv och attrahera många spännande etableringar till landet, säger Jan Persson, VD, ägare och styrelseordförande Kilenkrysset.

För ytterligare information vänligen kontakta

Jan Persson, vd och ägare Kilenkrysset
E-post: jan.persson@kilenkrysset.se
Telefon: 070- 766 54 04

Fredrik Jagersjö Rosell, vd Panattoni Sverige
E-post: fjrosell@panattoni.com
Telefon: 073- 385 47 80

Tidigare publicerat pressmeddelande gällande markaffären,
https://www.kilenkrysset.se/kilenkrysset-genomfor-rekordstor-markforsaljning-till-panattoni

Panattoni Europa är, med nästan 19 miljoner levererade kvadratmeter och 1000 anställda, Europas största utvecklare av moderna och hållbara logistik- och industrifastigheter. Panattoni Europa, som även inkluderar Storbritannien och Indien, är dotterbolag till Panattoni Development Company (USA) och etablerade 2021 den svenska verksamheten med huvudkontor i Göteborg. Med en kombination av internationell vision och lokalt fokus utvecklar Panattoni såväl kundanpassade som spekulativa ytor för kunder som Amazon, DB Schenker, DHL, Coca Cola, Bosch, Volkswagen och H&M.

Kilenkrysset är en privatägd fastighetskoncern med affärsidé att bygga, äga och förvalta fastigheter. Goda relationer är vårt signum med fokus på långsiktighet, nöjda kunder och motiverade medarbetare. Vårt fastighetsbestånd består av ca 395.000 kvm uthyrningsbar yta, huvudsakligen lager- logistik- och kontorsfastigheter, i 13 kommuner. Tillsammans bidrar vi till samhällsutvecklingen genom att planera för nya stadsdelar samt nya logistik- och industriområden på de ca 30 miljoner kvm mark som finns i vårt fastighetsbestånd. Kilenkrysset omsätter ca 600 Mkr i byggverksamheten och 300 Mkr i förvaltningsdelen. För mer information: www.kilenkrysset.se