Kilenkrysset logo

Kontakt för framtiden

Tillsammans med våra affärsutvecklare hittar vi bra lösningar för era framtidsplaner.

21 april, 2023

Första spadtaget på fastigheten Sigtuna Rosersberg 11:160, Stockholm Nord Logistikcenter, Rosersberg, Sigtuna kommun.

Första spadtaget på fastigheten Sigtuna Rosersberg 11:160, Stockholm Nord Logistikcenter, Rosersberg, Sigtuna kommun.

Panattoni är en av Europas största utvecklare av moderna logistikfastigheter och har under det senaste året etablerat sig som en tung aktör med flera pågående projekt i Norden. I veckan togs första spadtaget för Panattoni Park Rosersberg som i citynära läge till Stockholm kommer att erbjuda hela 40 000 kvm lageryta fördelat på två hus.

Första spadtaget på fastigheten Sigtuna Rosersberg 11:160, Stockholm Nord Logistikcenter, Rosersberg, Sigtuna kommun. 1
Ett gemensamt första spadtag: Dennis Larsson VD, YLAB, Olov Holst, KSO Sigtuna kommun, Fredrik Jagersjö Rosell, VD Panattoni och Ove Nilsson ,Vice VD Kilenkrysset.

För oss är detta ett givet geografiskt läge att investera i då det är ett av Sveriges bästa logistiklägen med nära anslutning till Rosersbergs kombiterminal och närhet till Stockholms stad. Att etablera sig i Rosersberg är i linje med vår strategi att även kunna erbjuda våra kunder ytor i mer centrala lägen, säger Fredrik Jagersjö Rosell, Managing Director på Panattoni.

Panattoni lägger stor vikt vid att skapa projekt som uppfyller branschens högsta hållbarhetsstandarder. Och projektet i Rosersberg är inget undantag.

– För att nå våra högt ställda klimat- och hållbarhetsmål ser vi till att jobba smartare, bättre och mer hållbart tillsammans med våra kunder och partners. I alla våra projekt som vi genomför just nu siktar vi på att nå höga certifieringsnivåer, Breeam Excellent i Rosersberg, säger Fredrik Jagersjö Rosell.

Här förstärker byggföretaget YLAB yttertaket för att kunna maximera ytan med solceller vid behov. Interiört jobbar man med flexibla modullösningar så att ytorna kan anpassas till nya eller fler hyresgäster utan större ombyggnationer. Och istället för att förbygga stora parkeringsytor – som kanske ändå inte används av framtida hyresgäster – så ser Panattoni till att bevara och etablera grönytor för att skapa en mer attraktiv utemiljö.

Första spadtaget på fastigheten Sigtuna Rosersberg 11:160, Stockholm Nord Logistikcenter, Rosersberg, Sigtuna kommun. 2
Illustrationsbild på kommande byggnader.


– Vi är mycket stolta över att det är just Panattoni som etablerar sig här på området. Stockholm Nord Logistikcenter är ett område som vi genom ett fint samarbete med Sigtuna kommun och andra viktiga aktörer lyckats få att växa och utvecklas till vad det är idag, ett utav Sveriges främsta logistikområden, säger Ove Nilsson, vice VD Kilenkrysset.

Panattoni Park Rosersberg spelar också en nyckelroll i expansionen av logistiknäringen i Sigtuna. För kommunens del innebär det många nya jobb och viktiga intäkter till regionen. Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun, var med och tog första spadtaget och är mycket nöjd med etableringen.

– Självklart är det roligt att ett så stort internationellt företag fått upp ögonen för fördelarna med Rosersberg. Vår kommun har ju ett unikt läge i och med Arlanda flygplats och vi märker att allt fler ser den potentialen och vill etablera sig här. De planerade lokalerna hoppas vi ska bli en arbetsplats för många av våra invånare så småningom, säger Olov Holst.

I närområdet av Panattoni Park Rosersberg finns en av Sveriges största fullserviceterminaler med anslutning till Trafikverkets infrastruktur. Kombiterminalen möjliggör nya möjligheter till effektiva och miljövänliga transporter mellan kontinenten och Stockholm. Fastigheten ligger i anslutning till E4an vilket ger snabb förbindelse till bland annat Arlanda, Stockholm, Uppsala och städer runt om i Norden.


Besök hemsidan (Panattoni) för ytterligare information om fastigheten.

För ytterligare information vänligen kontakta

Ove Nilsson, vice VD Kilenkrysset
E-post: ove.nilsson@kilenkrysset.se
Telefon: 070-766 53 98

Charlotta Sahlin, Director Marketing and Communications Nordics
E-post: csahlin@panattoni.com
Telefon: 072- 502 40 40

Presskontakt, Sigtuna kommun
Josefin Brodd, politisk samordnare
E-post: josefin.brodd@sigtuna.se
Telefon: 08-591 260 75

Tidigare publicerat pressmeddelande gällande markaffären,
https://www.kilenkrysset.se/kilenkrysset-genomfor-rekordstor-markforsaljning-till-panattoni

Panattoni Europa är, med nästan 19 miljoner levererade kvadratmeter och 1000 anställda, Europas största utvecklare av moderna och hållbara logistik- och industrifastigheter. Panattoni Europa, som även inkluderar Storbritannien och Indien, är dotterbolag till Panattoni Development Company (USA) och etablerade 2021 den svenska verksamheten med huvudkontor i Göteborg. Med en kombination av internationell vision och lokalt fokus utvecklar Panattoni såväl kundanpassade som spekulativa ytor för kunder som Amazon, DB Schenker, DHL, Coca Cola, Bosch, Volkswagen och H&M.

Kilenkrysset är en privatägd fastighetskoncern med affärsidé att bygga, äga och förvalta fastigheter. Goda relationer är vårt signum med fokus på långsiktighet, nöjda kunder och motiverade medarbetare. Vårt fastighetsbestånd består av ca 395.000 kvm uthyrningsbar yta, huvudsakligen lager- logistik- och kontorsfastigheter, i 13 kommuner. Tillsammans bidrar vi till samhällsutvecklingen genom att planera för nya stadsdelar samt nya logistik- och industriområden på de ca 30 miljoner kvm mark som finns i vårt fastighetsbestånd. Kilenkrysset omsätter ca 600 Mkr i byggverksamheten och 300 Mkr i förvaltningsdelen. För mer information: www.kilenkrysset.se