Kilenkrysset logo

Kontakt för framtiden

Tillsammans med våra affärsutvecklare hittar vi bra lösningar för era framtidsplaner.

22 oktober, 2021

Kilenkrysset AB bygger verkstadslokal åt Alfa Laval i Jordbro, Haninge kommun, söder om Stockholm

Kilenkrysset AB bygger verkstadslokal åt Alfa Laval i Jordbro, Haninge kommun, söder om Stockholm

Kilenkrysset AB fördjupar nu det goda samarbetet med den redan befintliga kunden Alfa Laval, denna gång med en verkstadslokal placerad i Jordbro, Haninge kommun.

– Vi är mycket stolta över att Alfa Laval ännu en gång vill genomföra ett samarbete. Allting började 2000 med en produktionsanläggning i Eskilstuna, därefter byggde vi deras nuvarande huvudkontor i Lund. Förutom detta är Alfa Laval även hyresgäst i flertalet lokaler i vårt industriområde Kronoslätts företagspark i Lund, Staffanstorps kommun. Vi har en god förståelse för varandra, vilket gör att vi snabbt och effektivt kan komma i mål med det vi önskar förverkliga, säger Jan Persson vd och ägare för Kilenkrysset.

Kilenkrysset AB bygger verkstadslokal åt Alfa Laval i Jordbro, Haninge kommun, söder om Stockholm 1
Jan Persson, Kilenkrysset och Johan Agrell, Alfa Laval.

– Med den nya satellitsiten i Jordbro kommer vi att vara väl placerade och få moderna lokaler som möjliggör expansion för vår separatoraffär. Tillgängligheten är också bra då Jordbro ligger nära vår nuvarande anläggning och vårt framtida innovationscenter i Flemingsberg, säger Susanne Dannelind, chef för Alfa Laval Tumba.

– Här får vi ändamålsenliga lokaler och kan dessutom förbättra vår hållbarhet genom minskad användning av förpackningsmaterial och färre transporter, säger Mats Berg, chef för specialmontering och leverans av separationsmoduler på Alfa Laval.

Fastigheten Jordbromalm 4:4 som nu ska bebyggas med ännu en verksamhetslokal förvärvades utav Kilenkrysset AB under 2019. Förutom de två redan etablerade företagen på området, Bring och Bejing 8 har man under 2021 genom nybyggnation välkomnat livsmedelsaktören Nybergs Deli till en verksamhetslokal på totalt 7 500kvm.

Kilenkrysset AB bygger verkstadslokal åt Alfa Laval i Jordbro, Haninge kommun, söder om Stockholm 2
Kilenkrysset AB bygger verkstadslokal åt Alfa Laval i Jordbro, Haninge kommun, söder om Stockholm 3

Illustrationsbilder på den kommande verkstadslokalen. 

Byggnaden som nu ska byggas åt Alfa Laval kommer att innefatta en verkstadsyta på ca 3 800 kvm samt ca 480 kvm fördelat på kontor och personalytor. Ett 20-tal anställda kommer att jobba på anläggningen i Jordbro och verksamheten beräknas utöka de närmaste åren. Under oktober 2021 togs det ”första spadtaget” med representanter både från Kilenkrysset och Alfa Laval. Tillträde beräknas kunna ske under hösten 2022.

Kilenkrysset AB bygger verkstadslokal åt Alfa Laval i Jordbro, Haninge kommun, söder om Stockholm 4
Tom Lundqvist, Carina Lindell Kilenkrysset, Mats Berg Alfa Laval, Jan Persson Kilenkrysset och Susanne Dannelind Alfa Laval tar tillsammans det första spadtaget.

-Vill även passa på att nämna, att vi är mycket tacksamma för det fina bemötande vi fått från Haninge kommun. En kommun med rätt värderingar kring vad som är viktigt i de beslutsprocesser som måste bedrivas i samband med bebyggande av fastighet och exploateringen av ett markområde. En bidragande faktor till en positiv energi både för oss som bygg och fastighetsbolag samt samhällsutvecklingen i stort kring både infrastruktur och arbetstillfällen, säger Jan Persson.

-Vi är glada över den positiva feedback vi får om vårt bemötande och våra beslutsprocesser. Att Kilenkrysset som markutvecklare inom företagsmark ser potentialen i Jordbros strategiska läge och bidrar till dess framtida utveckling är glädjande. Det är imponerande att se hur Kilenkrysset på så kort tid utvecklat sitt innehav i Haninge och bidrar med ytterligare en stark aktör. Vi välkomnar Alfa Laval till Haninge och är särskilt stolta att denna etablering bidrar till att säkerställa deras hållbarhetsprofil – helt i linje med hur Haninge vill växa, nämligen hållbart, säger Julika Lamberth, Näringslivschef i Haninge kommun.

För mer information, vänligen kontakta

Jan Persson, vd och ägare Kilenkrysset koncernen
E-post: jan.persson@kilenkrysset.se
Telefon: 070- 766 54 04

Susanne Dannelind, Platschef, Alfa Laval Tumba AB
E-post: susanne.dannelind@alfalaval.com
Telefon: 08 -530 650 00

Alfa Laval
Alfa Laval, världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering, är inriktat på områdena energi, marin, livsmedel och vatten. Bolagets världsledande expertis, produkter och service är viktiga framgångsfaktorer för ett brett spektrum av kunder i ett 100-tal länder. Genom att optimera deras processer, skapa ansvarsfull tillväxt och ligga i spetsen för teknikutvecklingen hjälper vi dem att uppnå såväl sina affärs- som hållbarhetsmål. Alfa Laval har cirka 16 700 anställda och hade 2020 en omsättning på cirka 41,5 miljarder kronor. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm. www.alfalaval.com