Kilenkrysset logo

Kontakt för framtiden

Tillsammans med våra affärsutvecklare hittar vi bra lösningar för era framtidsplaner.

31 maj, 2021

Kilenkrysset AB tecknar nytt hyresavtal med Uponor AB gällande distributionscentralen i Hacksta,Västerås

Kilenkrysset AB tecknar nytt hyresavtal med Uponor AB gällande distributionscentralen i Hacksta,Västerås

Kilenkrysset AB tecknar nytt hyresavtal med Uponor AB gällande distributionscentralen i Hacksta,Västerås 1
Fastigheten Eneberga 1, Hacksta Västerås. 

Kilenkrysset AB har under April 2021 tecknat nytt hyresavtal med Uponor AB gällande distributionscentralen i Hacksta,Västerås. Hyresavtalet avser Fastigheten Eneberga 1 med en lokalyta på 7 151 kvm, vilket idag är Uponors nordiska distributionscentral.

Då Uponor inom ramen för 2022 vill ha samlat alla sina svenska verksamheter under ett och samma tak, inklusive all sin prefabrikation, har Kilenkrysset gjort ytterligare ett markförvärv från Västerås stad och utökat den redan befintliga markytan med
10 000 kvm, vilket kommer att nyttjas som lagerplats för utomhuslagring.
En utbyggnation på 4 788 kvm, fördelat på 3 586 kvm lager och 1 202 kvm kontor kommer att genomföras och beräknas vara klar för inflyttning under mitten av 2022.


-Detta är en stor och strategisk satsning som vi gör inom Uponor i stort och jag tycker det visar på den väg som Uponor sedan två år tillbaka vill gå. Att vi är det globala bolaget med styrkan det innebär i innovation och långsiktighet, men med en stark lokal förankring nära marknaden, säger Robert Molund, VD för Uponor AB.


I och med detta blir fastigheten inte längre en renodlad distributionscentral utan kommer att fungera som kundens ”nordiska hubb” med distribution, prefabtillverkning och kulverkap. Inkluderat i utbyggnationen är även moderna kontorsytor för bland annat den svenska sälj- och marknadsorganisationen.

– Uponor har varit vår kund sedan 2012 och vi ser fram emot att få utöka deras anläggning och fortsätta vårt goda samarbete, säger Carina Lindell, Affärsutvecklare på Kilenkrysset AB.

Kilenkrysset AB tecknar nytt hyresavtal med Uponor AB gällande distributionscentralen i Hacksta,Västerås 2
Foto från vänster: Ove Nilsson Kilenkrysset AB, Carina Lindell Kilenkrysset AB,
Robert Molund Uponor AB och Daniel Ardell Uponor AB.

För mer information, vänligen kontakta

Carina Lindell, Affärsutvecklare Kilenkrysset AB
E-post: carina.lindell@kilenkrysset.se
Telefon: 070- 415 44 19

Robert Molund, VD Uponor AB
E-post: robert.molund@uponor.com
Telefon: 070-688 18 56

Uponor är en tongivande internationell leverantör av lösningar som transporterar vatten i byggnader och infrastruktur. Med våra system för säker distribution av dricksvatten, energieffektivt inomhusklimat och pålitliga infrastrukturslösningar omtänker vi vatten för framtida generationer. Med ett engagemang för hållbarhet och en passion för innovation, utvecklar vi ny teknologi och system som bygger förtroende och berikar människors liv. Uponor har cirka 3700 anställda i 26 länder i Europa och Nordamerika, och nettoomsättningen uppgick till cirka 1,1 miljarder euro år 2020. Uponor Corporation är baserat i Finland och noterat på Nasdaq i Helsingfors. www.uponor.com