Kilenkrysset logo

Kontakt för framtiden

Tillsammans med våra affärsutvecklare hittar vi bra lösningar för era framtidsplaner.

2 juni, 2021

Kilenkrysset Bålsta etablerar vidare inom Stockholm Nord, tecknar hyresavtal med KW Däckdepå AB

Kilenkrysset Bålsta etablerar vidare inom Stockholm Nord, tecknar hyresavtal med KW Däckdepå AB

Genom sin starka närvaro i Bålsta kommun och satsningen på att bygga en spekulationsbyggnad kunde Kilenkrysset Bålsta snabbt och effektivt tillgodose KW Däckdepås behov av verksamhetslokal vid Dragets Industriområde. Fyra månader efter signerat hyresavtal var verksamheten i den nya lokalen i full gång.

-Vi är mycket glada över möjligheten att få etablera oss i Bålsta. KW Däckdepå är en ny satsning som etableras för att driva högeffektiva däckhotell med marknadsrelevanta kringtjänster, säger Jørn Heiersjø, Fastighetschef Hedin Group AB/KW Däckdepå AB.

Kilenkrysset Bålsta etablerar vidare inom Stockholm Nord, tecknar hyresavtal med KW Däckdepå AB 1
Fastigheten Väppeby 7:249.

Fastigheten Väppeby 7:249 som är placerad på Dragets Industriområde intill E18, Bålsta är en av flera lager/logistikfastigheter som Kilenkrysset Bålsta äger på industriområdet. Byggnaden är 4 580 kvm, fördelat på däcklager och kontor. En uppställningsyta och en markyta på ytterligare 15 558 kvm ingår i hyresavtalet som är tecknat på 10 år.

Kilenkrysset Bålsta har varit verksamma inom kommunen sedan en lång tid tillbaka och man har långsiktiga planer med sin satsning inom området Stockholm Nord. Bolaget har investerat i stora markområden och bara i Bålsta har man i dagsläget 21 589 kvm planlagd mark redo för passande kundförfrågningar.

Kilenkrysset Bålsta etablerar vidare inom Stockholm Nord, tecknar hyresavtal med KW Däckdepå AB 2
Foto från vänster: Christian Nordberg (partipolitiskt obunden), Ledamot i Kommunstyrelsen, Jenny Lindberg, Näringslivschef Håbo Kommun, Björn Erling (M), Kommunfullmäktiges ordförande, Martin Edlund, driftschef KW Däckdepå och Lars-Erik Sandhgren, Kilenkrysset Bålsta.

-Vi är väldigt glada att välkomna ännu ett expansivt och stabilt företag till Håbo. Kilenkrysset är en viktig aktör som fastighetsutvecklare i vårt lokala näringsliv, säger Jenny Lindberg, Näringslivschef Håbo Kommun.

-Affären är en del av vår satsning här i Bålsta och vi är mycket tacksamma för det positiva bemötande vi mottagit från både näringslivet och kommunen. Vi vill alltid vara en aktiv aktör och ser det hela som ett lagspel tillsammans med både kunden och kommunen, säger Annika Persson, ägare och vd Kilenkrysset Bålsta.

För ytterligare information kontakta:

Helena Kavander, Presskontakt Kilenkrysset AB
E-post: Helena.kavander@kilenkrysset.se
Telefon: 0152-244 18

Jenny Lindberg, Näringslivschef Håbo Kommun
E-post: jenny.lindberg@habo.se
Telefon: 073- 227 50 25

Jørn Heiersjø, Fastighetschef Hedin Group AB
E-post: jorn.heiersjo@hedinautomotive.no
Telefon: +479- 742 77 02

Kilenkrysset Bålsta är en fristående koncern till Kilenkrysset AB och har funnits sedan 2019. Ägare och VD är Annika Persson, dotter till Jan Persson. Koncernerna har ett nära samarbete med varandra och delar visionen om att finnas där framtidens Sverige växer. Kilenkrysset Bålsta har fokus på Stockholm Nord där man bygger och förvaltar fastigheter på mark man själv äger. Ambitionen är att bygga upp en flotta med välmående fastigheter i samspel med nöjda hyresgäster. Huvudkontoret är strategiskt placerat i Bålsta och har i dagsläget 10 anställda.

KW Däckdepå AB ingår i Hedin Group-koncernen tillsammans med Hedin Bil-koncernen, Klintberg & Way, Mabi Mobility, Car to Go Sweden, Hedin Motor Company och Tuve Bygg. Hedin Group är även delägare i Lasingoo, Consensus Asset Management samt iMove. Koncernens omsättning beräknas under rullande 12 månader uppgå till ca 35 miljarder SEK och antalet anställda är ca 3 600. www.hedingroup.com  


Håbo kommun
med centralort Bålsta är en tillväxtkommun med 22 000 invånare. Samhället präglas av ett starkt småföretagande och aktivt föreningsliv. Befolkningen är en av landets yngsta och sedan ett par år pågår en utveckling av centralorten med nytt resecentrum och drygt ettusen nya bostäder i centrumnära läge. Flera stora etableringar pågår, bland annat Dagabs helautomatiserade lager som blir norra Europas största byggnad. Bålsta ligger ca 5 mil från både Uppsala och Stockholm. Granne med Enköping och sex mil till Västerås.