Kilenkrysset logo

Kontakt för framtiden

Tillsammans med våra affärsutvecklare hittar vi bra lösningar för era framtidsplaner.

11 december, 2019

Kilenkrysset fördjupar samarbetet med Bring Frigo genom förvärv av fastighet i Haninge

Kilenkrysset fördjupar samarbetet med Bring Frigo genom förvärv av fastighet i Haninge

Kilenkrysset fördjupar samarbetet med Bring Frigo genom förvärv av fastighet i Haninge 1
Foto från vänster: Ida Åsberg- Kilenkrysset, Per Karlsson – Bring,
Jan Persson- Kilenkrysset,Peter Haveneth- Bring och Ove Nilsson- Kilenkrysset

Kilenkrysset har förvärvat fastigheten Jordbromalm 4:4 från Bring Frigo och tecknar samtidigt ett 10-årigt hyreskontrakt med säljaren.

Genom affären fördjupas därmed samarbetet mellan Kilenkrysset och Bring Frigo. Sedan tidigare är Kilenkrysset hyresvärd åt Bring Frigo i Staffanstorp och blir efter tillträdet det även i Jordbro, Haninge. På fastigheten hyr Bring Frigo ca 6 500 kvm kyl- och fryslager och matproducenten Bejing8 ca 500 kvm produktionslokal.

Den förvärvade fastigheten omfattar 38 400 kvm och ligger i det väletablerade logistikområdet på Lillsjövägen i Jordbro som även ligger strategiskt beläget strax söder om Stockholm. På fastigheten finns en outnyttjad byggrätt om 3 400 kvm.

”Vi ser stor potential i att omgående fortsätta utveckla fastigheten som har ett mycket bra strategiskt läge söder om Stockholm och är glada över att kunna fortsätta erbjuda Bring Frigo ändamålsenliga lokaler på ytterligare en attraktiv plats”, säger Jan Persson, styrelseordförande på Kilenkrysset.

”Fastigheten ligger på fördelaktigt läge mitt i ett expansivt kluster för aktörer inom livsmedelsindustrin. Genom försäljningen frigör vi mark och skapar förutsättningar för ännu mer samverkan och etablering för företag i livsmedelsbranschen – med närheten till Frigos kundanpassade lösningar inom tempererad logistik. Samarbetet med Kilenkrysset ger oss bättre förutsättningar att skapa mervärde och förädla vårt kunderbjudande inom livsmedelslogistik, säger Peter Haveneth, VD Bring Frigo.”

För ytterligare information kontakta:

Jan Persson, styrelseordförande, Kilenkrysset
E-post: jan.persson@kilenkrysset.se
Telefon: 070- 766 54 04

Peter Haveneth, VD Bring Frigo
E-post: peter.haveneth@bring.com
Telefon 070-235 38 14