Kilenkrysset logo

Kontakt för framtiden

Tillsammans med våra affärsutvecklare hittar vi bra lösningar för era framtidsplaner.

23 november, 2022

Kilenkrysset köper logistikfastigheter av Frigoscandia belägna inom Götene och Lidköpings kommun

Kilenkrysset köper logistikfastigheter av Frigoscandia belägna inom Götene och Lidköpings kommun

Kilenkrysset köper logistikfastigheter av Frigoscandia belägna inom Götene respektive Lidköpings kommun. Affären innefattar fastigheterna Götene Majåker 9 och Götene Majåker 23, Götene kommun samt Lidköping Taggsvampen 1, Lidköpings kommun. Fastighetsreglering pågår gällande fastigheterna inom Götene kommun. Samtliga tre är fullt uthyrda till Frigoscandia och kommer fortsatt att vara så även efter att tillträde skett.

Kilenkrysset köper logistikfastigheter av Frigoscandia belägna inom Götene och Lidköpings kommun 1
Andreas Lenander Kilenkrysset, Frida Gullstrand Advokatfirman Glimstedt, Jan Persson Kilenkrysset och Peter Haveneth Frigoscandia i samband med signeringen.

Partena känner till varandra väl, Frigoscandia hyr sedan tidigare två fastigheter ägda av Kilenkrysset, Jordbromalm 6:90 samt Jordbromalm 4:4, båda belägna i Jordbro, Haninge kommun.

-Tillsammans med våra hyresgäster vill vi alltid sträva efter långa och samarbetsvänliga hyreskontrakt. Denna affär är ett utmärkt exempel på det. Goda och långsiktiga relationer är något som ligger mig varmt om hjärtat. Att Frigoscandia dessutom är inflyttade och klara är något som är en tidsmässig vinst för oss båda, säger Jan Persson vd och ägare Kilenkrysset.  

-Frigoscandia har sedan tidigare en lång relation till Kilenkrysset genom tidigare fastighetsaffärer där vi utvecklat ett bra samarbete. Vi ser nu fram emot att expandera vår gemensamma affär i ytterligare ett strategiskt projekt, i en viktig region för livsmedelslogistik, säger Peter Haveneth, vd på Frigoscandia.

För ytterligare information vänligen kontakta

Jan Persson, vd och ägare Kilenkrysset
E-post: jan.persson@kilenkrysset.se
Telefon: 070- 766 54 04

Peter Haveneth, vd Frigoscandia
E-post: peter.haveneth@frigoscandia.com
Telefon: 070- 235 38 14

Frigoscandia AB grundades 1948 och är marknadsledare inom tempererad logistik i Sverige och driver ett internationellt nätverk i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna. Bolaget driver 25 tempererade lager och terminaler i Sverige och Norge samt förfogar över 250 fordon i sina helägda dotterbolag, Götene Kyltransporter, Svebol Logistics och Frigoscandia Åkeri. Frigoscandia omsätter drygt 3,5 miljarder och har ca 1000 anställda, huvudkontoret är placerat i Helsingborg. För mer information: www.frigoscandia.com

Kilenkrysset AB är en privatägd fastighetskoncern med affärsidé att bygga, äga och förvalta fastigheter. Goda relationer är vårt signum med fokus på långsiktighet, nöjda kunder och motiverade medarbetare. Vårt fastighetsbestånd består av ca 395.000 kvm uthyrningsbar yta, huvudsakligen lager- logistik- och kontorsfastigheter, i 13 kommuner. Tillsammans bidrar vi till samhällsutvecklingen genom att planera för nya stadsdelar samt nya logistik- och industriområden på de ca 30 miljoner kvm mark som finns i vårt fastighetsbestånd. Kilenkrysset omsätter ca 600 Mkr i byggverksamheten och 300 Mkr i förvaltningsdelen. För mer information: www.kilenkrysset.se