Kilenkrysset logo

Kontakt för framtiden

Tillsammans med våra affärsutvecklare hittar vi bra lösningar för era framtidsplaner.

4 december, 2020

Kilenkrysset säljer 100 000 kvm mark till Finja i Strängnäs

Kilenkrysset säljer 100 000 kvm mark till Finja i Strängnäs

Kilenkrysset säljer 100 000 kvm mark till Finja i Strängnäs 1
Kartbild- Markområdet Strängnäs Malmby 1:24.

Kilenkrysset har den 3 December 2020 genomfört en försäljning på 100 000 kvm mark till Finja i Strängnäs.

-Redan från början var Strängnäs ett strategiskt val av lokalisering för oss, då den placerar oss närmare marknaden i den stora och växande mälardalsregionen. Genom detta förvärv säkrar vi framtida expansionsmöjligheter i Strängnäs säger Bengt Widstrand, VD Finja Betong AB.

Markområdet med fastighetsbeteckningen Strängnäs Malmby 1:24 är planlagt för industriändamål och ligger i direkt anslutning till köparens redan etablerade fabriksområde. På området har man sedan 2019 en produktionsanläggning gällande produktion av torrbruk, i både säck och bulk. Hela anläggningen har i dagsläget 25 anställda.

Kilenkrysset säljer 100 000 kvm mark till Finja i Strängnäs 2
Den redan befintliga produktionsanläggningen i Strängnäs.

-Vi är mycket glada att kunna tillhandahålla detta markområde till en stark aktör inom sin bransch som dessutom ser en kommande expansionsfas. Vi på Kilenkrysset har alltid ett brett perspektiv vid våra markaffärer. Besluten vi tar gällande försäljning tar många aspekter i anspråk säger Fredrik Granlund, Exploateringsingenjör på Kilenkrysset.


För mer information vänligen kontakta:

Fredrik Granlund, Exploateringsingenjör Kilenkrysset.
E-post: fredrik.granlund@kilenkrysset.se
Telefon: 070-766 54 08


Bengt Widstrand, VD Finja Betong AB
E-post: bengt.widstrand@finja.se
Telefon: 073-046 10 81

Finja

Finja är ett svenskt familjeföretag grundat 1957 och ett av landets främsta inom betongbranschen. Verksamheten innefattar allt ifrån konstruktionslösningar för murat och putsat byggande till sand, specialbruk och prefabricerade helhetslösningar för bostäder, kontor, industri och lantbruk. I dagsläget sysselsätter Finja närmare 800 personer och siktar på att omsätta två miljarder kronor.