Kilenkrysset logo

Kontakt för framtiden

Tillsammans med våra affärsutvecklare hittar vi bra lösningar för era framtidsplaner.

20 januari, 2021

Markköpet i Knivsta och företagsklimatet i Uppsala, nyhetsreportage på SVT Nyheter Uppsala

Markköpet i Knivsta och företagsklimatet i Uppsala, nyhetsreportage på SVT Nyheter Uppsala

Kilenkrysset genomförde den 28 Februari 2019 en markaffär avseende 310 ha Råmark. Markområdet ligger i anslutning till avfarten från E4 in till Knivsta och förväntas enligt den pågående detaljplanen bli planlagd för lager, industri och kontor.

-Visionen är att utveckla Knivsta till en ny attraktiv logistikhubb och att området så småningom ska få samma karaktär som de logistikområden Kilenkrysset byggt upp i Rosersberg och Kungsängen, säger Anders Solberg Exploateringschef på Kilenkrysset.

Markköpet i Knivsta och företagsklimatet i Uppsala, nyhetsreportage på SVT Nyheter Uppsala 1
Ett handslag bekräftar markköpet som ägde rum den 28 Februari 2019.
Foto från vänster: Göran Lundin och Jan Persson.

Den 13 Januari 2021 visades ett nyhetsreportage om affären på SVT Nyheter Uppsala. Reportaget går att se i sin helhet via denna länk.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/stora-markkop-baddar-for-jobb-boom-i-knivsta

Etableringen av nya industriområden har alltid legat Kilenkrysset varmt om hjärtat och markområden som det i Knivsta är en utav förutsättningarna för att etableringen ska vara möjlig. En annan är kommunens vilja att bedriva ett gott företagsklimat. Något som Jan Persson anser att Uppsala kommun inte har i dagsläget. Nedan följer utdrag från nyhetsreportage visat på SVT Nyheter Uppsala den 20 Januari 2021.   

– Det är löften som inte har hållits, det har varit långbänkar och det har också känts som att kommunen inte har varit intresserad, säger Jan Persson vd och ägare Kilenkrysset.

Och han är inte ensam om att ifrågasätta Uppsalas företagsklimat, flera företagare har hört av sig till Jan Persson med frågan om han har lokaler på annat håll dit företag kan flytta.  Deras synpunkter får delvis stöd i Svenskt näringslivs årliga företagsklimatundersökning, där Uppsala radat upp blygsamma placeringeringar i tiotalet år. Förra året hamnade Uppsala på plats 212 av 290 kommuner.

Reportaget går att se i sin helhet via denna länk. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/storforetagaren-ger-uppsala-en-spark-i-baken

Markköpet i Knivsta och företagsklimatet i Uppsala, nyhetsreportage på SVT Nyheter Uppsala 2