Kilenkrysset logo

Kontakt för framtiden

Tillsammans med våra affärsutvecklare hittar vi bra lösningar för era framtidsplaner.

18 juni, 2021

Solcellsanläggning installeras på logistikfastigheten Grönsta 2:48 i Eskilstuna

Solcellsanläggning installeras på logistikfastigheten Grönsta 2:48 i Eskilstuna

Solcellsanläggning installeras på logistikfastigheten Grönsta 2:48 i Eskilstuna 1

Kilenkryssets logistikfastighet Grönsta 2:48 i Svista, Eskilstuna kommer få en takplacerad solcellsanläggning på drygt 1 200 kvm installerad. Hyresgästen H&M som hyr fastigheten som centrallager kommer därmed få tillgång till grön energi.

Leverantören Swede Energy, dotterbolag till Soltech, har gedigen erfarenhet av att installera stora takplacerade solcellsanläggningar på logistik- och industrifastigheter.

– Det känns roligt att Swede Energy får äran att installera det som blir Kilenkryssets nya solcellsanläggning. Vi har sedan tidigare ett gott samarbete som nu fördjupas vilket vi sätter stort värde i. Det är en fastighetsägare som förstår vikten av att driva sina fastigheter med hjälp av grön energi, både sett till ekonomi och miljö. Att vi dessutom får förnyat förtroende är såklart ett kvitto på att vi gör saker rätt och skapar värde,säger André Nylén, Regionsansvarig på Swede Energy.

Swede Energy har tidigare byggt en solcellsanläggning åt Kilenkrysset på fastigheten Örnäs 1:9 i Upplands-Bro, hyresgäst Ramirent och just nu byggs ytterligare en anläggning på en fastighet i Jordbro, blivande hyresgäst Nybergs Deli.

– Vi ser verkligen fram emot att kunna fortsätta göra klimatinvesteringar genom att öka användandet av grön energi. Installeringen av en solcellsanläggning skapar goda förutsättningar för våra hyresgäster och ger dem chansen att växa hållbart. Vi på Kilenkrysset har som mål att vara en positiv aktör och vi är övertygade om att solenergi är vägen framåt för stora fastighetsägare. Dessutom är det extra roligt att kunna bygga vidare på det goda samarbete vi byggt upp tillsammans med Swede Energy, säger Per Heikman, Förvaltningschef på Kilenkrysset.

För mer information, vänligen kontakta

Per Heikman, Förvaltningschef, Kilenkrysset
E-post: per.heikman@kilenkrysset.se
Telefon: 0152- 244 61

André Nylén, Regionsansvarig, Swede Energy  
E-post: andre.nylen@swedeenergy.se   
Telefon: 070- 884 24 84

Samuel Lakén, PR-ansvarig, Soltech Energy
E-post: samuel.laken@soltechenergy.com                  
Telefon: 073- 705 69 61